algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

L'Aliança de les Civilitzacions descarta realitzar la seva cimera a Formentor

El Govern de Rodríguez Zapatero cerca una seu a la badia de Palma

La península de Formentor, convertida des de fa anys en escenari de cimeres internacionals, no acollirà la primera trobada de l'Aliança de Civilitzacions promoguda pel president José Luis Rodríguez Zapatero amb l'aval de l'ONU.

Per raons que aquest diari no ha pogut esbrinar, l'organització cerca una seu a la badia de Palma per a l'encontre internacional que tindrà lloc a Mallorca durant el mes de novembre. Les fonts oficials no han volgut arribar més enfora en les seves precisions.

No obstant això, Diari de Balears ha pogut confirmar que els actuals propietaris del castell de Bendinat, antiga propietat de la família del batle de Calvià, han oferit aquest edifici a l'organització de l'esdeveniment.

Aquest edifici fou venut per 24 milions d'euros ara fa un any a la valenciana Fundació Astroc, que el vol destinar a subseu de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM).

Polèmica
L'operació no estigué exempta de polèmica, atès que Carlos Delgado n'era copropietari i que els compradors són una important constructora instal·lada al País Valencià.

L'ús d'un edifici públic ubicat a Palma ha perdut punts en les travesses després que l'Ajuntament de Palma denegàs la utilitzàció del castell de Bellver per al Fòrum de Diàleg de Gibraltar.

El Grup d'Alt Nivell de l'Organització de Nacions Unides (ONU) que promourà l'Aliança de Civilitzacions estarà integrat per devuit personalitats, entre les quals hi ha Mohametd Khatami, Desmond Tutu, Enrique Iglesias i Federico Mayor Zaragoza.

El Govern espanyol assegura que la composició d'aquest grup d'alt nivell elegit pel president de l'ONU, Kofi Annan, comptarà amb excaps d'Estat i de Govern, polítics en exercici i figures destacades del món acadèmic, cultural i religiós.

Ha transcendit també que al comitè hi haurà l'exministre d'Afers Exteriors francès Hubert Vedrine, la professora britànica experta en història de les religions, Karen Armstrong, i John Exposito, un dels màxims especialistes en l'Islam.

José Luis Rodríguez Zapatero revelà que la primera cimera de l'Aliança de Civilitzacions tendria lloc a Mallorca durant la primera audiència que mantingué amb el rei a Palma en el mes d'agost.

L'Aliança és un projecte personal del president espanyol que va aconseguir suscitar l'interès de Kofi Annan i de Tony Blair, entre d'altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris