nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

L'esquerra lamenta que el PSM no aposti per un «projecte comú»

EU-EV creu que es perd una «oportunitat històrica» per al progressisme

R.GALLEGO/J.T.Palma.
Les formacions d'esquerra de les Balears han assumit amb ressignació la decisió de la direcció del PSM de concórrer en solitari en els propers comicis autonòmics del 2007. Els progressistes consideren que es perd una «oportunitat històrica» per consolidar un projecte comú que pugui fer front al bipartidisme.

Tot i que la decisió no està encara refrendada per la militància -això no passarà fins al proper dia 26-, tant des d'Esquerra Unida-Els Verds com des d'Esquerra Republicana (ERC) ja s'intuia que el PSM no optaria per concórrer amb ells en les eleccions autonòmiques.

El fins ara portaveu d'Esquerra Unida-Els Verds al Parlament, Miquel Rosselló, respectà la decisió de la direcció nacionalista però alhora va lamentar que es perdi una «oportunitat històrica» per treballar conjuntament». I a més, afirmà Rosselló, quan «hi ha un actiu comú, un acord programàtic ampli i una pràctica política coincident en molts punts».

El diputat recordà l'aposta de la coalició per encetar un «projecte comú» i apuntà que la fórmula del Bloc Nacionalista Gallec, estudiada en un primer moment pels nacionalistes, «ens agradava». A pesar de tot, assegurà que EU i Els Verds continuen endavant amb l'aposta per consolidar «Alternativa» -el proper 17 de desembre s'escenificarà la fusió de les dues formacions- perquè «entenem que el nostre projecte és necessari».

Per una altra banda, el president d'ERC-Illes, Joan Lladó, coincidí a l'hora de valorar la decisió del PSM com una «oportunitat perduda» perquè «entenem que hi ha un espai comú». El jove polític republicà recordà que el seu partit ha fet ofertes de pactes al PSM -entre altres per compartir propostes a les institucions on tenen representació- i aquests «no han facilitat l'entesa».

«Estem oberts a futurs acords però nosaltres continuarem treballant en el nostre projecte» i «no farem més crides al desert», explicà. Per Lladó, ERC-Illes «no pot perdre més temps esperant que el PSM decideixi què vol ser quan sigui gran».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris