cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

El PSOE promourà la igualtat de gènere des dels ajuntaments

Així ho acordaren ahir en una jornada de debat realitzada a Inca

Els regidors i regidores del PSIB-PSOE de Mallorca acordaren ahir presentar mocions als ajuntaments els propers mesos per afavorir la igualtat entre homes i dones i aprofitar tots els recursos que ha destinat el Govern central a la lluita contra la violència de gènere i per afavorir la igualtat entre homes i dones.

La jurista i secretària d'Igualtat del PSIB-PSOE, Maria Duran, explicà a la seva conferència Un any de Llei contra la Violència de Gènere quins són els deures de la Comunitat Autònoma i dels ajuntaments en el primer any de vigència de la llei. «El Govern central ha destinat una partida de 313.000 euros a les Illes Balears com a extra perquè es duguin a terme diagnòstics de la situació de les víctimes i perquè s'implantin serveis d'atenció directa», explicà Duran que, a més a més, insistí que el Govern de Zapatero ha destinat aquesta partida econòmica tenint en compte que Balears és la Comunitat amb la ratio de víctimes de violència de gènere més alta de tot l'Estat i on es dicten, en canvi, menys ordres de protecció.

A la jornada, que s'allargà tot el matí, les diferents regidores i representants del PSIB-PSOE plantejaren dubtes sobre els beneficis de la Llei integral contra la violència de gènere i la seva aplicació a les administracions locals.

«Un dels principals problemes que troben les víctimes tant a Inca com a Manacor és que els serveis d'atenció que existeixen només obrin uns dies a la setmana», afegí Duran. A la jornada també es compartiren experiències amb les secretàries d'Igualtat del PSIB-PSOE a Menorca i Eivissa i es proposà dur a terme polítiques conjuntes a la Comunitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris