cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

L'Obra es comença a moure

Una assemblea tancarà un programa dia 3 i parlarà de candidats

64846

Imatge dels socis ahir al centre Flassaders.

Dins un context decadent però que s'està renovant (al centre Flassaders), uns 40 socis de l'Obra Cultural Balear (OCB) feren costat ahir amb la seva presència al llançament de la plataforma electoral «Més per l'Obra», que promou un programa i una candidatura per als comicis del 29 de novembre. A pesar que la plataforma no té oficialment cap organigrama, alguns dels seus membres prengueren la paraula.

Tomeu Martí, conegut activista cultural de Mallorca, féu de mestre de cerimònies i presentà Joan Miralles, un dels noms que, devora els de Martí i les joves Mònica Gadea i Paula Fluxà, podrien anar dins la candidatura final.

Miralles explicà que la plataforma fa comptes presentar «una llista oberta» amb gent «dinàmica i engrescadora» que sàpiga tornar a l'OCB «el pes que tenia abans» i que doni pas a «una nova era, en què es retrobi el lideratge de l'entitat».

Aquest destacat membre de l'OCB afegí que el debat està «obert a tothom, tant als socis com als no socis» i que a pesar dels aires renovadors, «la nostra proposta vol entroncar amb la història de l'OCB».

Després, intervingué Gadea per descriure l'OCB més oberta als socis i als nous mallorquins, transparent, operativa, descentralitzada i amb més capacitat de resposta «davant les agressions contra la llengua catalana a les Illes Balears». De la seva banda, Martí recordà la importància de crear «espais nous de participació dels socis i de les delegacions i d'entitats properes que no sempre s'hi han sentit convidades».

Després de la presentació, demanats pels noms que integraran la candidatura i l'encapçalaran, Martí i Miralles recordaren que és un procés obert i que «primer hem de tancar el programa per després parlar de noms». Tanmateix, Martí matisà que espera no ser-ne triat secretari general.

Pel que fa al suport que ha rebut la plataforma, Miralles assegurà que «hi ha més gent que ens fa costat» i Martí puntualitzà que «cap més entitat ens dóna suport perquè això és un procés intern».

Finalment, l'acte es tancà amb un intercanvi informal d'impressions entre els presents i una crida a la participació en l'assemblea que el proper 3 de novembre a les vuit del vespre tindrà lloc al Centre de Flassaders. El termini de proclamació de candidatures acabarà dia 18 de novembre i, de moment, no hi ha cap cap altre moviment que hagi anunciat que promou més candidatures.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris