cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Els comerciants denuncien la competència deslleial del mercat ambulant a la Marina

Acusen l'Ajuntament de permetre-hi irregularitats com la venda de productes de primera mà

101222

El mercat ambulant concentra nombroses parades, ja que ocupen els terrenys de la Marina de Magaluf.

J.R.

Els comerciants del nucli costaner de Magaluf, al municipi de Calvià, s'han queixat de la competència deslleial causada per un mercat ambulant que té lloc, tots els dissabtes, als terrenys de la Marina de Magaluf ubicats entre l'avinguda de les Palmeres, l'avinguda de sa Porrassa i la carretera de cala Figuera.

Així mateix, denuncien la deixadesa de l'Ajuntament «davant de les irregularitats registrades en aquest espai, on en teoria només es poden vendre objectes de segona mà». Aquest mercat ambulant començà a funcionar fa uns anys, centrant-se en la venda d'articles usats, i de la seva organització se n'encarrega Projecte Home, que cobra sis euros a cada parada.

Dissabte passat, dia 9, aquest diari pogué comprovar que el nombre de parades era superior a seixanta, amb un assortiment variat de productes de primera mà. D'aquesta manera, s'hi podien trobar cinturons, bosses, plantes, llenceria, sabates, bijuteria, confecció o música, entre molts d'altres articles que també venen els establiments de la mateixa àrea.

Aquell mateix dissabte, el bon temps propicià que hi acudissin més de mil persones. En canvi, els comerços ubicats pels voltants, que paguen els seus imposts i llicències corresponents, eren gairebé buits.

Per la seva banda, el president de Fecotur "Federació de Comerç Turístic", Josep Tirado, afirmà que «no tolerarem que es mantingui aquesta situació de deixadesa per part de l'Ajuntament, i que es controli només quan sorgeixen queixes per tornar a estar mesos sense fer-hi res». I afegí: «Sabem que és un atractiu turístic, però exigim que hi hagi vigilància tot l'any perquè la venda sigui just de gènere de segona mà».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris