cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Commoció a Manacor i a sa Pobla per dos crims brutals

Un jubilat que maltractava la seva dona invàlida copejà fins a la mort a una veïna. L'horabaixa un pagès trobà prop de la torre dels Enagistes el cadàver d'un jove amb diversos tirs

79226

El carrer del crim fou precintat per la Policia Judicial, que passà el matí investigant en els dos pisos.

Sang i horror a sa Pobla. Un jubilat matà ahir a cops amb una botella de cava la seva veïna, deixà en estat molt greu el pare de la víctima i també causà lesions a la seva dona, invàlida.

A les set i mitja del matí Margalida Ros Rodríguez, de 56 anys, escoltà crits procedents de la casa dels seus veïns, en un primer pis del número 2 del carrer Molí. Rita Hartkopf, una alemanya de 60 anys postrada en cadira de rodes, estava sent maltractada pel seu espòs, Evaristo Díaz Ventura, de 69. Margalida va tocar a la porta, indignada, i exigí a l'home que deixàs tranquil·la la impedida. El jubilat, llavors, embogí i amb una botella de cava s'hi llançà. La perseguí fins a caseva i la colpejà amb fúria al cap i pel cos. Quan el vidre es trencà li tallà el coll. Els crits alarmaren Cristòfol Ros, pare de la morta, que acudí en auxili de la seva filla i també fou atacat amb fúria per Evaristo. L'home, de 82 anys, rebé més de 40 cops, alguns dels quals li rebentaren el crani.

El pare caigué prop de Margalida, en estat greu. Rita, l'esposa de l'assassí, també quedà ferida al seu pis, amb talls i contusions en diferents parts del cos. Evaristo, banyat en sang, pujà a la teulada de l'edifici, on es lesionà tímidament. La seva suposada intenció era llançar-se al buit, però no ho féu i fou detingut minuts després per una patrulla de la Policia Local, que n'havia estat alertada pels veïns.

La imatge que es trobaren els agents als dos pisos veïns era astorador: un cadàver degollat, un ancià cobert de sang i una invàlida durament colpejada. I taques vermelles pertot. El carrer del Molí quedà precintat i la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Pollença es féu càrrec de les investigacions, amb el suport de la Policia Judicial de Palma.

La notícia del salvatge assassinat corregué com la pólvora i la incredulitat donà pas a la commoció generalitzada. «Estam horroritzats, diuen que hi havia sang pertot. Coneixia Evaristo i no era una mala persona. No sé què li pot haver passat», encertà a explicar Joan, un dels veïns.

La víctima mortal, anomenada «Mata-Hari», era viuda i des de fa uns quinze anys mantenia una relació sentimental amb Antoni, també resident a sa Pobla. Ella vivia al carrer del Molí amb el seu pare, «l'amo en Tòfol», i feia un mes havia enterrat el seu fill de 33 anys, mort a Palma. Amb el seu altre fill quasi no tenia relació. «Era una família molt desestructurada», opinà una comerciant que veia cada dia Margalida. En qualsevol cas, la víctima tenia un caràcter fort i sembla que xocava amb Evaristo, el seu veí.

El presumpte assassí, que havia treballat de repartidor de gasosa amb un camió, és català, però duia «tota la vida a sa Pobla», recordà un veí seu. A la seva esposa, l'alemanya Rita, li falta una cama i es mou amb una cadira de rodes. «Sempre el vèiem d'un costat a l'altre amb ella, empenyent la cadira. No semblava que tinguessin problemes, encara que deien que ell bevia amb freqüència».

Una de les millors amigues de «Mata-Hari» reconegué que la morta tenia «mala fama» a sa Pobla «perquè era molt liberal, i això en un poble sembla que és un delicte». Tanmateix, matisà, «era una bellíssima persona, que no es callava les coses». La víctima mortal cobrava una pensió i no treballava. Amb el seu espòs ja mort va viure a Manacor i a Palma, on encara conservava un pis.

La jutgessa de guàrdia d'Inca, el forense i una comissió judicial estigueren prop de tres hores als dos pisos del carrer del Molí, en el qual aparegué morta Margalida i agonitzant el seu pare, i en el d'Evaristo. Els dos ferits foren evacuats a Son Dureta, i anit continuaven ingressats. L'agressor, per la seva part, fou traslladat al quarter de Pollença. Estava lúcid i serè.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris