cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Socias intervindrà per alleugerir la pagesia de l'augment del gasoil B

El delegat del Govern ha demanat solucions a la crisi al Ministeri

El delegat del Govern, Ramon Socias, va acceptar ahir mitjançar davant l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero perquè aquest aprovi de manera urgent mesures per pal·liar els efectes de l'increment del preu del gasoil entre els pagesos. Socias va fer aquest anunci després de reunir-se amb les principals entitats que representen el camp de les Balears: l'Associació de Joves Agricultors (Asaja), Unió de Pagesos (UP), i l'Associació Interinsular Agrària (AIA).

El delegat del Govern va reconèixer que «és evident que l'increment del gasoil ha tingut una repercussió important sobre el sector primari i que enguany no ha estat un bon any per al camp, que també ha patit gelades i sequeres». De fet, Socias va assegurar que farà arribar al Ministeri la difícil situació que viu la pagesia illenca. Tanmateix, Socias confia que les primeres mesures arribaran aviat sempre que el Govern central obtengui el vistiplau de la UE per aplicar-les.

Finalment, el delegat del Govern es va felicitar que el sector «hagi recuperat la via del diàleg i del seny», en clara al·lusió a la tractorada anunciada per Asaja que, davant la reunió d'ahir, ha estat suspesa temporalment. D'altra banda, el president de l'entitat, Biel Company, va advertir ahir que la tractorada tindrà lloc «si la gestió de Socias no dóna resultats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris