nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Balears es prepara per afrontar la grip aviària amb 40.000 tractaments

Salut demana tranquil·litat davant una malaltia que encara és desconeguda a la UE

La Conselleria de Salut i Consum ja ha encomanat 40.665 dosis de tractament retroviral contra la grip aviària per, en l'hipotètic cas de pandèmia, poder pal·liar els efectes de la malaltia mentre es treballa en una vacuna. De fet, la Conselleria ja ha destinat més de 400.000 euros per a l'adquisició d'aquests tractaments, que no arribaran a l'Arxipèlag fins el segon trimestre del 2006 i serviran per donar cobertura al 4'5 per cent de la població illenca.

La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, criticà ahir que el Ministeri de Sanitat tan sols hagi encarregat dos milions de retrovirals per fer front a una eventual pandèmia, ja que tan sols oferiran «cobertura per al 5 per cent de tota la població de l'Estat» mentre que la majoria dels països europeus han comprat dosis suficients per al 20 per cent del seus ciutatadans.

Castillo volgué fer una crida generalitzada per tranquil·litzar la població, ja que els controls que els tècnics de les conselleries de Salut, Agricultura i Medi Ambient realitzen a les aus, «permeten descartar fins ara la presència de grip aviària a les Balears». «El que hem de continuar fent -afegí- és treballar amb temes de prevenció, control i vigilància dels sectors».

La titular balear de Salut recordà que els tècnics del seu departament, amb el d'Agricultura i Medi Ambient, ja començaren el setemebre a efectuar els controls i a extremar les precaucions davant la grip aviària, quan es va crear una comisssió de seguiment i vigilància que ara per ara coordina el departament de Moner, i que tan sols passaria a Salut en cas que es convertís en un problema de Salut Pública.

Castillo afirmà que en relació a la grip aviària el primer que ha de prevaler és la tranquil·litat dels consumidors i recordà que la situació no és tan preocupant i «s'ha d'evitar en tot moment cap tipus d'alarma social».

Aina Castillo explicà que ha sol·licitat una reunió a les ministres de Sanitat, Elena Salgado, i a la d'Agricultura, Elena Espinosa, perquè «ens expliquin als responsables de les comunitats autònomes quines són les mesures que s'han pres des d'aquests ministeris i des de la Unió Europea per evitar que la malaltia arribi fins aquí».

Finalment, la màxima responsable autonòmica en materia de Salut afirmà que seguint les recomanacions de la Unió Europea, s'aconsella que tota la població és vacuni enguany contra la grip comuna, per prevenir aquesta malaltia especialment entre la població de risc.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris