nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Educació treu 700 cursos perquè els professors millorin la docència

L'aposta principal correspon a l'ensenyament de llengües estrangeres

La Conselleria d'Educació i Cultura oferirà als professors durant el present curs escolar fins a 700 activitats formatives per millorar l'ensenyament que reben els alumnes. Així ho varen anunciar ahir la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Permanent del Professorat de la Conselleria, Joana Rosselló, i el seu cap de servei de Formació Permanent del Professorat, Lluís Segura.

Rosselló va informar que prop del 20 per cent dels cursos formaran els docents en llengües estrangeres, mentre que devers un 17 per cent se centraran en activitats per millorar l'atenció a la diversitat de l'alumnat (especialment de l'immigrant) i un altre percentatge semblant correspondran a cursos per formar els professors en noves tecnologies, com ara uns destinats a fomentar l'ús del programari lliure. La resta de l'oferta dels cursos abraçarà temes com l'educació en valors i la formació professional.

Rosselló va explicar que l'objectiu és que els docents traslladin els seus coneixements a l'ensenyament. Precisament, Segura va explicar que la Conselleria, a través d'un pla pilot, començarà a estudiar «la repercursió que té la formació permanent del professorat sobre l'alumnat, la qual cosa encara no ha fet cap altra Comunitat Autònoma».

D'altra banda, Rosselló va admetre que el curs passat es va tancar amb un lleuger retrocés de participació del professorat en les activitats, ja que el nombre d'inscrits va passar de 14.078 a finals del curs 2003/2004 als 13.862 del curs passat. Tanmateix, la directora general va destacar que respecte al curs 2002/2003 la participació del professorat en les activitats formatives ha augmentat, ja que aleshores just s'hi varen inscriure 9.098 docents.

Finalment, Rosselló va desitjar que la promoció de l'aprenentatge de llengües estrangeres entre el professorat permeti generalitzar l'aplicació del programa Seccions Europees, gràcies al qual els alumnes reben algunes matèries en anglès, alemany o francès.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris