nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Balears denuncia que el Ministeri no dóna directrius contra la grip aviària

Tanmateix, el Consell de Govern aprovarà avui les primeres mesures

La consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, va denunciar ahir que les comunitats autònomes encara no han rebut directrius per fer front a la grip aviària. Concretament, Moner, després de mantenir una reunió amb Unió de Pagesos (UP), va assegurar que «Madrid no ens ha donat directrius per poder dissenyar les actuacions en aquest tema i saber què és allò que hem de fer» en coordinació amb altres comunitats.

De fet, dins el sector hi ha temor que la grip aviària arribi a les Balears, després que ja ho ha fet a Turquia i a Romania, sense que hi hagi preparat cap dispositiu per evitar-ne el contagi. Tanmateix, Moner va anunciar que el consell de govern aprovarà avui les primeres mesures, entre aquestes la creació d'una comissió mixta de prevenció i seguiment formada per les conselleries de Salut i Consum; Agricultura i Medi Ambient.

D'altra banda, Moner va abordar amb el secretari general d'UP, Gabriel Torrens, els problemes de la pagesia, com els són ajuts per costejar els efectes de la sequera. Torrens va sortir decebut de la reunió perquè no va obtenir una resposta satisfactòria sobre el fet que «alguns pagesos no han pogut sol·licitar les ajudes perquè el termini per demanar-les sols ha estat de 10 dies». Moner va reconèixer que el termini era breu, però va considerar que era suficient.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris