cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

La comunitat musulmana demana que Cort pagui el seu cementiri

Tanmateix, l'Ajuntament de moment no ha cedit a les pretensions

La Comissió Islàmica de Balears, presidida per Lounis Mezianni, i que representa la comunitat musulmana de l'Arxipèlag, ha exigit a l'Ajuntament de Palma que es faci càrrec del cost de la construcció del seu cementiri. Tanmateix, l'Ajuntament, que en principi és reticent a finançar el camp sant musulmà, encara no ha dit la darrera paraula i està a l'espera de noves reunions amb Meziani per trobar una solució definitiva.

Segons va explicar el representant de la comunitat musulmana a Diari de Balears, «els musulmans tenim dret que l'Ajuntament financiï la construcció del cementiri, igual que financia el de la resta de ciutadans». En aquest sentit, segons Meziani, «les negociacions estan avançades», tot i que no s'ha tancat cap acord sobre la qüestió de qui assumeix els costs, qui comercialitza els nínxols i en quines condicions.

En allò que sí hi ha acord, així com va avançar Diari de Balears el 22 de novembre del 2004, és en el fet que Cort cedirà quasi 2.300 metres quadrats de terreny, situats entre Son Valentí, la via de cintura (Ma-20) i el llit de sa Riera, per aixecar-hi el camp sant musulmà.

En principi, està previst que dins aquest espai es puguin construir 24 grups de tombes de 20 unitats cadascun. En total, el projecte dissenyat per l'Empresa Funerària Municipal preveu la possibilitat que es creïn 480 nínxols.

Els 24 grups es repartirien en tres zones d'idèntic disseny, amb 160 tombres cadascuna. A cada zona hi hauria una superfície amb arbres, bancs i papereres, i estarien il·luminades adequadament. A més, la proposta inclou un element de disseny propi de la cultura musulmana que consisteix en el dibuix de la mitja lluna al terra.

Pel que fa a les característiques pròpies del cementiri, que el distingeix de la resta de necròpolis, les tombes, per respecte al ritus musulmà, estarien orientades cap a la Meca, en contacte amb el terra i permetrien l'enterrament dels cadàvers de costat. Com no, en lloc de creus hi hauria pals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris