cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Govern i Consell donaran 2 milions per a la reparació de xarxes d'aigua

En el termini d'un mes es farà pública una convocatòria d'ajudes als municipis

79806

Les xarxes d'aigua dels municipis són antigues en molts casos i perden líquid.


Els ajuntaments de l'Illa han de millorar les seves xarxes d'aigua potable i evitar d'aquesta manera la pèrdua de quantitats ingents del preuat líquid. Amb aquest objectiu, cada cert temps les institucions ofereixen ajuts a les administracions locals conscients que els seus pressuposts municipals no són suficients per emprendre obres d'aquesta envergadura.

Fins i tot així, el problema no acaba de solucionar-se i, per aquest motiu, aquest any, el Govern de les Illes i el Consell de Mallorca realitzaran conjuntament una nova convocatòria de subvenció de projectes. Dos milions d'euros serà la quantitat que aquests dos organismes repartiran entre els ajuntaments de l'Illa que ho sol·licitin per a la detecció i reparació de fugues d'aigües.

La convocatòria d'aquesta línia d'ajuts es realitzarà a través del Departament de Cooperació Municipal del Consell de Mallorca, que dirigeix Miquel Riera, qui ha confirmat a aquest diari que aquesta es farà pública a finals d'aquest mes o principis de novembre després d'assolir un acord definitiu amb el Govern amb aquest objectiu.

El Govern aportarà el 75 per cent del pressupost global, mentre que l'organisme insular n'assumirà el 25 per cent restant. Els ajuntaments col·laboraran a partir d'aquells diners. Segons explica el director insular de Cooperació Local, Domingo Bonnín, la idea és aconseguir la implicació de les corporacions de tal manera que les que tinguin intenció de destinar més a aquestes obres, més ajuts rebran.

La tramitació dels ajuts serà similar al Pla d'Obres i Serveis, de tal manera que els ajuntaments s'encarregaran de les contractacions de les obres i el Consell s'encarregarà de les revisions i certificacions. Domingo Bonnín va assegurar que municipis com a Selva o Consell ja han expressat el seu interès per dur a terme un projecte de renovació de les seves xarxes d'aigua i millorar així el subministrament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris