cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Aina Castillo dóna un ultimàtum a l'oposició per aprovar el PAC

«El projecte d'un centre de salut ha de prevaler sobre un pàrquing»


La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, acudí ahir dematí a Felanitx per presentar el projecte del nou centre de salut i alhora donà un ultimàtum als grups de la oposició: «Si el proper 30 de novembre no està licitat el projecte, Felanitx perdrà els 4,6 milions d'euros. Crec que un centre de salut ha de prevaler per damunt de si hi haurà pàrquing o no». Així de contundent es va mostrar la consellera Aina Castillo.

Cal recordar la crispació que es va viure en el darrer ple de la Sala, quan els partits de l'oposició abandonaren la sessió plenària davant la impossibilitat de poder modificar el projecte del nou centre de salut i així ubicar-hi un aparcament al soterrani. Com ja expressaren ahir a la consellera tant Colau Barceló d'EU-EV com Miquel Julià d'Unió Mallorquina, la zona on s'ha d'ubicar el nou centre, entre els carrers de Sant Joan Pelós i l'Avinguda República Argentina, «provocarà una falta d'aparcaments a la zona, i aquests són primordials per acudir a un centre de salut».

En el darrer ple l'equip de govern de l'Ajuntament de Felanitx no va poder fer la licitació del projecte ja que després del pas de la regidora Montse Pérez al grup mixt el Partit Popular governa amb minoria. Aquest ha estat el primer gran projecte que han aturat des de l'oposició, ja que ells sol·licitaven la construcció d'uns aparcaments al soterrani del nou centre.

Així, des de la Conselleria s'ha descartat la possibilitat de construir aparcaments al centre ja que «és un focus de contaminació i problemes, els tècnics no ens ho aconsellen», segons explicà la consellera de Salut.

Des de l'equip de govern s'han compromès a cercar nous espais o solars pròxims al centre per ubicar-hi un pàrquing i així poder atendre la demanda de nous llocs d'aparcament que suposarà el nou centre. Ara la decisió d'aprovar el projecte abans del proper 30 de novembre està en mans de l'oposició. Si no és així el centre de salut haurà d'esperar i es podria arribar a retardar un any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris