cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Els terrenys oferits per ampliar l'escola del Port són insuficients

Perilla la necessària reforma ja que l'Ajuntament no disposa de solars

La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Sóller, Maria José Serra (PP-IPIS), ha admès que l'ampliació del col·legi públic Pere Cerdà del Port de Sóller perilla ja que ara resulta que el solar que la Sala va oferir a la Conselleria d'Educació -actualment serveix d'aparcament- és del tot insuficient ja que li manquen més de 1.000 metres quadrats. La regidora ha recordat que quan el solar es va oferir els tècnics consideraren que era suficient per fer l'ampliació, però ara resulta que no basta ja que, segons el mapa escolar de Sóller, el Port necessita disposar d'una línia completa de primària, mentre que ara només pot oferir infantil (ja com a resultat d'una ampliació) i fins a segon de primària.

La regidora ha assegurat que «el problema és que no basten els terrenys ni si tomam l'oficina d'informació turística» que també es troba al mateix indret, encara que afegí que «la darrera paraula la té Planificació i Centres ja que a hores d'ara encara no ens ha comunicat oficialment que el terreny sigui insuficient». Segons Serra «és inviable que utilitzem l'altre aparcament d'autocars que tenim al Port ja que és una infraestructura necessària i no la podem sacrificar per l'escola». A més, recordà que durant l'anterior legislatura «el Partit Popular va proposar fer una escola nova a l'aparcament del carrer Lepanto i la proposta va ser rebutjada».

Per la seva banda, la regidora d'Esquerra Unida-Els Verds, Catalina Esteva, ha instat l'equip de Govern perquè cerqui de manera urgent un terreny adient per a la construcció d'un nou centre ja que segons la seva opinió «és impossible realitzar l'ampliació que es volia fer ja que el centre no compliria amb el decret de requisits mínims i per tant seria una escola que naixeria amb fortes mancances des d'un principi». Esteva ha recordat els greus problemes d'espai que també ja hi ha al col·legi del Puig, on el mapa escolar preveu dues línies completes de primària.

La possible paralització o ajornament de l'escola del Port arriba quan l'Ibisec ja ha presentat el projecte per construir una nova escola al centre de Sóller en un solar municipal al qual s'afegirà un solar del Consell de Mallorca. Així, se solucionaran en part les mancances en infraestructures educatives que arrossega la ciutat des de fa temps.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris