algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Balears té 3 unitats específiques de Salut Mental per a infants i joves

El centre d'hospitalització breu per a nins funcionarà a finals d'any

En aquests moments, les Balears disposen de tres unitats específiques de salut mental destinades a infants i a joves de fins a 18 anys.

Es calcula que la població menor d'edat a l'Arxipèlag és de prop de 230.000 persones, 180.000 a Mallorca, 20.000 a Menorca i 30.000 a Eivissa i Formentera. Considerant aquestes xifres, és necessària la presència d'unitats específiques que vetlin per la salut mental dels més petits, ja que aquests darrers anys el nombre d'infants que pateixen alguna d'aquestes malalties s'ha incrementat.

De fet, la Conselleria de Salut té previst posar en marxa una unitat d'hospitalització breu per a menors a l'hospital de Son Dureta amb capacitat per sis persones, abans que finalitzi el 2005.

Aquest tipus de servei és integrat per equips multidisciplinars formats per psiquiatres, psicòlegs, infermeres, treballadors socials i auxiliars administratius.

Mallorca és l'illa que en té més cobertura. De fet, acull dues de les tres unitats existents i disposa d'un coordinador específic.

La Unitat de Salut Mental Infantil i Juvenil de Palma -USM-IJ de Palma- s'ubica a l'hospital de la Creu Roja i la formen tres equips multidisciplinars que donen cobertura a la població menor de 18 anys de les àrees de Son Dureta, Son Llàtzer i d'Inca.

La segona USM-IJ existent a Mallorca és la de Manacor, que ofereix cobertura a tota la població menor de l'àrea de Salut de Manacor.

La tercera USM-IJ de les Balears es troba a Eivissa i en l'actualitat depèn del Consell d'Eivissa i Formetera, llevat del psiquiatre, que forma part de la plantilla de l'àrea de Salut de les Pitiüses. Es preveu que l'any 2006 l'Ib-Salut assumeixi completament la unitat.

Respecte de Menorca, en aquests moments no hi existeix cap USM-IJ específica, sinó que els professionals de les unitats d'adults atenen també els menors, a través de consultes específiques dos horabaixes per setmana.

Aquestes unitats desenvolupen diferents programes, encara que els més importants són els d'atenció i seguiment de pacients derivats de Pediatria i d'Atenció Primària; els d'abordatges o teràpies grupals i els d'atenció a les famílies dels pacients.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris