nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

La construcció del nou centre de dia Gual Bestard ja s'ha iniciat

La inversió és de 600.000 euros i rep una ajuda del Govern balear


L'Ajuntament de Campanet ha iniciat ja, amb una ajuda del Govern balear, la construcció del nou centre de dia Gual Bestard. Es tracta d'una de les inversions més importants de l'equip de govern del PSM. Segons ha informat el tinent de batle de l'Ajuntament, Francesc Morell, aquesta setmana s'han establert ja damunt el terreny les mides i està tot a punt per començar les obres del nou centre.

La inversió del projecte és de 600.000 euros. Segons Morell, el Govern aporta una tercera part del cost total. Des de l'equip de govern nacionalista consideren «un poc insuficient» aquesta subvenció ja que en altres pobles es finançarà el cent per cent del pressupost del projecte. Està previst que les obres, que han estat adjudicades a l'empresa Amer i fills per concurs, acabin d'aquí a nou mesos aproximadament.

El centre disposarà de 160 metres quadrats. El projecte, que ha estat redactat pels arquitectes Bartomeu Villalonga i Joana Serra Payeras, preveu que l'espai disposi d'un pati de 74 metres quadrats i dues terrasses de 203 i 75 metres quadrats. Les instal·lacions comptaran amb una cuina, un magatzem, banys adaptats i algunes sales polivalents. El centre, que podrà atendre 15 usuaris, oferirà els serveis de fisioteràpia, infermeria i taller d'artesania, entre d'altres.

Fins que no s'hagin acabat les obres d'aquest nou centre d'estades diürnes, les persones majors hauran d'ocupar, com feien fins ara, una planta de l'edifici del centre sanitari. Aquest és un espai que l'Ajuntament adaptà de manera provisional i li ha servit per comprovar quina és la demanda existent en el municipi. A través d'un conveni signat amb els ajuntaments de Búger i Selva també el poden emprar persones d'aquests dos municipis veïns. El passat estiu la consellera de Presidència del Govern balear, Rosa Puig, signà el conveni per a la construcció del nou centre, que suposa una inversió de 426.924 euros per part del Govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris