cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

L'ajuda, bloquejada al Pakistan per manca de recursos per dur-la al Caixmir

Equips sanitaris no han pogut sortir perquè no hi ha helicòpters

Avions estrangers aterren constantment a l'aeroport d'Islamabad, on ahir devers vmil tones d'assistència estaven bloquejades per la impossibilitat de traslladar-les a les zones afectades pel sisme.

Mil tones d'ajuda humanitària estan bloquejades per la falta de mitjans, mentre equips sanitaris espanyols, francesos, malais i turcs no han pogut sortir per aire cap al Caixmir perquè no hi ha prou helicòpters.

Sis hospitals de campanya, enviats per Rússia, l'Azerbaidjan i Malàisia, es troben paralitzats a la base aèria de Txaklala, a la ciutat de Rawalpindi, veïna d'Islamabad, ja que les autoritats no disposen de recursos adequats per facilitar el seu trasllat als llocs més afectats.

Aquests hospitals de campanya equipats amb sales de cirurgia d'emergència, entre altres tecnologies avançades, s'han dissenyats per atendre un gran nombre d'afectats.

Segons fonts diplomàtiques, els hospitals també tenen capacitat de generar electricitat, cosa que pot ajudar els afectats aïllats en llocs on l'assistència encara no ha arribat.

La portaveu del Ministeri pakistanès d'Afers Estrangers, Tasnim Aslam, atribuí ahir al mal temps la dificultat de traslladar l'ajuda a les zones devastades, però també a la falta de recursos interns.

Les pluges temporals i el calabruix han fet impossible que els helicòpters arribin als llocs més remots de la regió muntanyosa del Caixmir, que només són accessibles amb aquest mitjà.

D'altra banda, als hospitals d'Islamabad i de Rawalpindi hi arriben cada dia més ferits.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris