cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

L'OCB convoca pel 29 de novembre comicis per omplir el buit de Frau

La junta actual admet rumors sobre una llista de Joves per la Llengua

LL.L. Palma.
Al final, l'OCB ja ha decidit que dia 29 de novembre es faran eleccions per renovar la junta directiva i omplir el buit deixat per l'expresident \132 Sebastià Frau, que va dimitir el passat hivern. Així ho varen anunciar ahir els membres de l'actual gestora que dirigeix l'Obra Cultural Balear (OCB), Ferran Gomila (que fa les funcions de president) i Aina Llompart (que fa de vicepresidenta).

Gomila va informar que «les pròximes eleccions tendran un abast màxim», ja que es renovaran els càrrecs de president, vicepresident, secretari i tresorer i la resta de la junta. Tanmateix, la principal diferència respecte a l'actual òrgan directiu és que sols s'elegiran 7 vocals, en lloc dels 11 que hi ha actualment. Segons Gomila, la junta actual és «massa ampla» i amb aquest canvi s'espera un òrgan «més coherent».

Pel que fa a les candidatures, Gomila va explicar que entre dissabte 15 d'octubre i divendres 18 de novembre podran formalitzar-se les candidatures. Tot i que el president en funcions de l'OCB va assegurar que no coneix ningú que ara per ara hagi confirmat que vol encapçalar una candidatura, Gomila va reconèixer que «es comenta» la que impulsen els membres de Joves per la Llengua.

Igualment, va considerar que «no seria perjudicial» que hi hagués dues llistes. Allò que pareix que té clar és que ell no encapçalarà cap candidatura perquè «la feina d'advocat és absorvent» i «incompatible» amb el càrrec de president de l'OCB. En aquest sentit, Gomila va afegir que una gestora com la que ha encapçalat «no omple l'espai de decisió que té una junta amb president». Tanmateix, creu que l'equip que ha dirigit tota la primavera i l'estiu «ha fet raonablement allò que havia de fer».

Per la seva part, Aina Llompart va assegurar respecte a la possibilitat que es presentin dues llistes a les eleccions que «m'agrada el debat», tot i que creu que la junta que s'ha d'escollir ha de reflectir «la diversitat» que existeix dins l'OCB. Igualment, Llompart va admetre que es plantejarà formar part d'una candidatura en les noves eleccions.

Finalment, \132 Gomila va considerar que el perfil ideal de la nova junta és el d'un equip «amb amor pel país» i «conscient que la cultura catalana i mallorquina passa per un moment de preocupació». Pel que fa a la joventut, no creu que pugui ser més jove que l'actual.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris