nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

L'Ajuntament de Palma no els deixà Bellver

L'encontre entre la Roca, Londres i Madrid conclou sense acords transcendents

68236

Els respresentants del Regne Unit, Gibraltar i Espanya a l'hotel Punta Negra.

B.P./LL.L. Palma.
L'Ajuntament de Palma no autoritzà la realització d'una sessió prèvia i d'un sopar dels participants al Fòrum de Diàleg de Gibraltar al castell de Bellver. Ambdós actes havien tenir lloc dilluns, coincidint amb la inauguració de l'encontre. La batlessa de Palma, manifestà ahir a Diari de Balears, que ella no havia tingut cap constància ni oficial ni extraoficial d'aquesta petició.

Segons la versió oferida per Catalina Cirer, dijous passat Delegació del Govern s'interessà pel silenci del consistori davant una sol·lucitud que s'havia cursat per escrit. La resposta de l'Ajuntament va ser que no en tenien cap notícia i que, en tan poc temps, no es podia muntar l'operatiu per acollir les delegacions.

La batlessa insistí molt que no tenia informació directa sobre aquest Fòrum sobre el qual només sabia allò que havia publicat la premsa. D'altra banda, Catalina Cirer parlà que les condicions climatològiques d'aquesta època de l'any no eren per ventura les més adequades per a una celebració a l'aire lliure.

D'altra banda, l'encontre, dut a terme a la Costa d'en Blanes, va concloure sense que s'hi arribàs a cap acord significatiu entre Peter Caruana (ministre principal de la Roca); Josep Pons, director general de Política Exterior per a Europa, i el seu homòleg britànic, Dominick Chilcott.

Totes tres parts ni tan sols varen poder fixar una data perquè el ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Àngel Moratinos; el britànic, Jack Straw, i Caruana tanquin temes pendents com són la cogestió de l'aeroport de la Roca, el cobrament de les pensions pels treballadors espanyols que hi feren feina durant el tancament de la frontera (en la dictadura); i la solució dels problemes de telecomunicacions que pateix Gibraltar. Segons Chilcott, el problema per fixar una data «és la intensa agenda que té el Govern britànic mentre presideix la UE».

Això sí, segons un comunicat conjunt que va llegir Pons «hi ha hagut progressos significatius» sobre la cogestió de l'aeroport militar de Gibraltar. Sobre aquest punt, el diplomàtic mallorquí va explicar que «és un tema complex» perquè l'aeròdrom és fora del territori cedit originalment al Regne Unit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris