nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

Cort promourà un estalvi fiscal de 2,1 milions d'euros en l'IBI el 2006

Les cases amb energia solar tindran un descompte del 50% en l'impost

L'Ajuntament de Palma promourà un estalvi fiscal de devers 2,1 milions d'euros a través de millores tributàries en el cobrament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a partir del 2006. Concretament, el propietaris que instal·lin energia solar es veuran beneficiats amb un descompte del 50%. A més, d'una banda, s'estableix el «pagament a la carta» i, de l'altra, 1.536 famílies nombroses gaudiran de descomptes de fins al 90% en l'IBI.

El tinent de batle d'Hisenda i Funció Pública, Pedro Àlvarez, donà a conèixer ahir les noves ordenances que regularan el cobrament d'aquest impost que, només al nostre municipi, afecta devers 260.443 subjectes passius. La notícia és el primer acte de la presentació dels pressuposts del Consistori palmesà per al proper exercici que farà Àlvarez demà migdia a la sala de juntes de Cort.

La mesura és conseqüència dels «diferents processos administratius per a la modernització i actualització de l'Ajuntament, a més d'una acurada política financera de sanejament dels comptes municipals. En definitiva, millores tirbutàries que s'adequen a la butxaca del ciutadà», explicà el tinent de batle d'Hisenda.

Quant a la primera mesura de caràcter ambiental, tots els ciutadans de Palma que ho sol·licitin abans del 31 de març del 2006 podran gaudir d'un descompte del 50% en l'IBI per a l'ús de l'energia solar a la seva casa. No hi ha cap tipus de limitació del valor cadastral i només es fixa un termini de 3 anys per a la percepció de la rebaixa.

Respecte al pagament a la carta, Cort preveu disminuir la pressió fiscal fins a 1,3 milions d'euros a través del cobrament fraccionat de l'IBI en terminis mensuals, trimestrals i anuals. Els ciutadans establiran el seu propi calendari de pagament i obtindran un 2% de descompte. Finalment, 1.536 famílies nombroses de Palma es beneficiaran de descomptes del 20%, 50% i 90% en funció del valor cadastral de l'immoble.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris