lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

L'Ajuntament lloga els seus policies per uns 33 euros l'hora o fracció

Les funcions que presten són de seguretat o gala al municipi

L'Ajuntament de Palma lloga els seus policies per devers 33 euros l'hora o fracció. Es tracta d'un servei de seguretat i gala que es presta des de fa molts d'anys, però gairebé cap ciutadà ha fet servir mai al llarg de la història.

La situació és la següent: si una parella vol que la seva cerimònia de noces estigui presidida per un policia local amb vestit de gala, el preu és de 191 euros per dia i de 95 fins a tres hores; mentre que si el que es pretén és que la novia viatgi escortada per un motoristes, el preu és de 35 euros per hora o fracció.

Per aconseguir-ho només cal presentar una sol·licitud a l'àrea de Seguretat Ciutadana, que serà estudiada amb molta cura, i esperar que sigui acceptada. No obstant això, des de l'Ajuntament de Palma, els seus serveis de comunicació expliquen que l'agent contractat «sempre farà les funcions de Policia, és a dir, que la seva actuació no és merament decorativa».

En el gràfic adjunt es pot veure el sistema de tarifes vigent enguany. En aquest sentit, convé destacar que en els serveis realitzats fora del terme municipal de Palma, a més de la tarifació per hora o fracció dels vehicles utilitzats, s'afegirà una tarifa en funció del nombre total de quilòmetres recorreguts, multiplicats per una ràtio unitària de 0,18 euros per quilòmetre. Si en la prestació d'un servei d'un policia local es requereix la presència d'un comandamanet intermedi, les tarifes es poden incrementar entre els 3,20 per hora que cobra un oficial i els 21,10 d'un comissari.

Els serveis especials de senyalització com a conseqüència de mudances, trasllat de mobles de domicilis particulars, obres, ús de grues i similars, amb una durada inferior a les 48 hores, són els que tenen una major demanda. El seu preu és de 46,50 euros, sempre que la reserva d'espai no superi els quinze metres de longitud. En aquest cas, la tarifa es pot veure incrementada fins als 69 i 93 euros. En tots els supòsits, el temps de prestació del servei es computarà prenent com a element inicial el de sortida dels efectius dels seus quarters o parcs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris