nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

EU-EV convoca primàries a Palma amb participació de la ciutadania

La iniciativa sols servirà per escollir el cap de llista a l'Ajuntament

El futur cap de llista de la coalició EU-EV a l'Ajuntament de Palma serà escollit mitjançant unes primàries a les quals podran participar tots els ciutadans del municipi. Aquesta és una de les propostes sobre les quals ha començat a fer feina la Junta Promotora d'Alternativa. Esquerra Unida-Els Verds de Palma.

Al centre cultural de Sa Nostra es constituí dilluns passat aquest òrgan estratègic a través del qual ambdues formacions volen consolidar la relació iniciada el 1999. La Junta Promotora dirigirà les tasques d'Alternativa fins a l'assembela constituent que ha de convocar la mateixa junta el proper 18 de febrer de 2006.

La Junta està formada per 34 persones, de les quals un terç són independents, i està dirigida per un secretariat del qual en són part: Antoni Esteva, Colau Llaneras, Conxa Calafat, Conxi Martínez, Eberhard Grosske, Elena Duran, Emylse Mas, Jesús Estremera, Joan Cañellas, Joan Font, José Luis Aparicio, Lourdes Martín, Mateu Calafell i Xisco Oliver. Un 32% d'aquesta llista no pertanyen a Esquerra Unida ni als Verds de Palma.

Així mateix, la Junta Promotora mandarà a l'esmentat secretariat perquè la primera tasca d'Alternativa sigui l'organització d'una jornada de reflexió el mes de novembre, la qual ha de servir per obrir un debat profund sobre el present i la marxa «a la deriva» que ha pres l'economia, l'urbanisme i la política del municipi amb el govern del PP.

En una nota difosa pel grup municipal d'EU-EV es manifesta que «a la reunió mantinguda dilluns passat es volgué deixar clar que Alternativa no és una plataforma electoral pel 2007, sinó un subjecte polític dins l'escenari polític de Palma i les Balears per actuar a mig i llarg termini, un subjecte polític que pretén articular l'esquerra transformadora i verda en un àmbit còmode, plural i democràtic, i que ha d'intentar aglutinar el major nombre possible de persones que ara mateix no militen ni a Esquerra Unida ni a Els Verds (EU-EV)».

A curt termini, un dels principals compromisos d'Alternativa és promoure un canvi de signe polític a Palma, «sumant tots els esforços possibles darrere un gir de la política municipal cap a l'àmbit social, mediambiental i de la participació ciutadana».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris