cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Els ajuntaments demanen ajuda per fer obres per valor de 34 milions

El Consell només podrà atendre el 25% dels projectes sol·licitats per les corporacions

88334

Cada any, els ajuntaments demanen ajudes al Consell per a obres d'infraestructura.


Encara queda molt per fer. Els ajuntaments de Mallorca necessitarien en aquests moments 34.000.000 d'euros (5.600 milions de pessetes) per executar les obres d'infraestructura més importants dels seus municipis. Aquest és el cost global dels projectes que les administracions locals han presentat al Consell de Mallorca en el marc de la convocatòria del Pla d'Obres i Serveis per al 2006.

L'organisme insular, tanmateix, només podrà afrontar un 25 per cent d'aquestes peticions. El pressupost del Pla d'Obres i Serveis de l'any que ve serà d'11 milions d'euros i encara se n'hauran de restar les anualitats corresponents de les obres ja iniciades. Domingo Bonnín, director insular de Cooperació Municipal, explicà ahir a aquest diari que «és impossible» concedir ajudes per a l'execució de totes les iniciatives. «Si acceptàssim tots els projectes, necessitaríem 22 milions per a subvencions, i només en tenim 11».

La pràctica totalitat dels consistoris de l'Illa ha sol·licitat una aportació econòmica al Departament de Cooperació Municipal, que en aquests moments revisa cada una de les propostes remeses a l'organisme insular. Tres ajuntaments han demanat un ajornament per presentar les peticions i només Puigpunyent i la Mancomunitat dels Nord figuren entre els organismes que no han presentat cap pla per a obres, encara que en ambdós casos queda justificat. Puigpunyent adequa amb diverses anualitats el clavegueram del nucli de Galilea i els municipis de l'entitat supramunicipal del nord participaran en el projecte de la ruta cicloturística.

Bonnín assegurà que bastants de peticions es refereixen a actuacions per a clavegueram i dotació de serveis: «Hi ha urbanitzacions i nuclis que encara no tenen aquestes infraestructures». També existeix una demanda important d'instal·lacions esportives, sobretot de piscines i de gespa artificial per a camps de futbol. Així mateix, les reformes de places i l'asfaltatge de carrers també són altres actuacions destacades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris