nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

La Guàrdia Civil interrogarà dotze nous implicats en la trama sobre el frau fiscal

Estan identificats i seran citats les pròximes setmanes a la Comandància de Palma

101460

El presumpte capitost fou condemnat el setembre per comprar títols nàutics.

L'operació policíaca contra el frau fiscal massiu a Mallorca lluny de finalitzar cobra força cada setmana que passa. Als vuit detinguts fins a la data s'ha d'afegir dotze implicats més que han estat identificats per la Guàrdia Civil i seran interrogats en breu.

Dotze empresaris més i comptables d'empreses mallorquines apareixen com a implicats en la trama del frau fiscal massiu. Aquestes persones seran interrogades en les pròximes setmanes pels experts de l'EDOA (Equip contra la Delinqüència i el Crim Organitzat), que continua amb el major sigil les diligències.

L'operatiu contra el frau de l'IVA consta de diverses fases i els agents ja han cobert la primera. Tanmateix, aquesta circumstància no significa que les indagacions estiguin estancades. Al contrari, s'està analitzant la copiosa documentació intervinguda i han sortit a col·lació algunes pistes noves que poden ajudar a desmuntar l'entramat financer. Les empreses investigades són de moment trenta, però la xifra s'incrementarà a mesura que s'analitzin dades i conclusions.

El principal acusat en el cas del frau ja fou condemnat el mes de setembre per l'Audiència de Palma per comprar títols nàutics falsos, tal com informà aquest diari en la seva edició de diumenge. El judici va ser sonat per l'inusual nombre de processats, cinquanta en total. Salvador Ll. continua fora d'Espanya, en concret a Itàlia, i ha estat posat al corrent dels detalls de la investigació i de l'escorcoll a les seves oficines. La seva filla, la seva dona i el seu gendre ja han declarat davant de la Benemèrita, i han quedat en llibertat amb càrrecs, pendents de judici.

L'Agència Tributària col·labora activament a desxifrar la documentació requisada i tracta d'aclarir si els empresaris de la trama s'aprofitaren de devolucions milionàries en concepte d'Iva de manera irregular. La majoria de negocis que apareixen al sumari es dedicaven a l'exportació i importació de vehicles de les principals marques. Els agents de la Comandància començaren a recollir informació sobre anomalies comptables el febrer, i al poc temps descobriren que es trobaven davant d'un cas de ramificacions internacionals, de complex seguiment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris