cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
21°

La delegació britànica perd l'avió i arriba tard al fòrum de Gibraltar

Després d'anunciar l'ajornament, la cimera s'inicià amb un sopar

T.B. Palma.
El mite de la puntualitat britànica se n'anà ahir en orris: la delegació britànica «va perdre l'avió», segons fonts de la Delegació del Govern, i la primera jornada del «fòrum a tres» sobre Gibraltar va veure alterada la seva agenda. Fins i tot a l'horabaixa es va anunciar la suspensió fins avui. A darrera hora, es va optar per donar-la per començada a fi de conservar l'aparença de normalitat. Hi hagué una breu trobada i després un sopar. El gruix del treball es desenvoluparà avui.

A les set de l'horabaixa, una hora abans de la «foto de família» que havia de ser el punt de partida per a la reunió -i que s'ha posposat per avui dematí-, el ministre principal de Gibraltar, Peter Caruana, es passejava amb dos dels seus col·laboradors per l'hotel. Però no tenia ningú amb qui reunir-se.

Caruana va evitar les declaracions i el seu cap de Gabinet i principal assessor explicà que s'havia pactat amb tots els mitjans no realitzar cap classe de comentari fins avui.

Informacions
Fonts de la Delegació del Govern explicaren que la representació britànica havia informat el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol que havien perdut l'avió. Les mateixes fonts assenyalaren que el director general d'Assumptes Europeus del Foreign Office britànic, Dominick Chilcott, i els seus acompanyants arribarien ahir vespre.

Tampoc no hi eren tots els membres de la delegació espanyola. El director general d'Assumptes per a Europa, José Pons, ja havia explicat el dia anterior que s'endarreriria amb motiu d'reunió amb el ministre Moratinos i amb el seu homòleg rus.

La darrera reunió del Fòrum va ser el passat 9 de juliol a Albufeira (Portugal), on s'avançà en els treballs per a l'ús conjunt de l'aeroport del Penyal. S'hi descartà l'existència de dues terminals i es prengué com a model l'aeròdrom de Ginebra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris