cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

L'espera per iniciar la regularització d'estrangers supera els vuit mesos

Graduats Socials i el Poder Judicial analitzaran a Palma la situació


El temps d'espera per iniciar els tràmits a fi de regularitzar un extracomunitari a les Balears pot arribar a superar els 8 mesos. Així ho denunciaren ahir el president del Col·legi de Graduats Socials de les Balears, Francisco Navarro, i la tresorera de l'entitat, Aina Ribas, durant la presentació de la IV Trobada entre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Consell General de Col·legis de Graduats Socials, que es desenvoluparà els dies 13 i 14 d'aquest mes a Palma.

Ambdues organitzacions estatals analitzaran la situació del treballador estranger a l'Estat i a les Balears que, segons Navarro, «és problemàtica». De fet, Ribas precisà que el grau de conflictivitat és major «en l'àmbit administratiu». En aquest sentit, el president del Col·legi de Graduats Socials de les Balears afegí que el temps d'espera per presentar un expedient de regularització d'aquestes persones pot arribar a suposar «entre quatre i sis mesos». Així mateix, posà èmfasi en la situació dels parents dels immigrants, ja que «per iniciar un expedient de reagrupació familiar, hem d'estar devers vuit mesos o més temps i tot». Sobre aquest punt, el cap dels graduats socials recordà que «això és un drama humà del qual és responsable la Delegació del Govern».

Tanmateix, Navarro trobà que s'ha de controlar més l'entrada de nouvinguts que arriben al nostre país amb visat turístic.

Tots aquests temes i altres de relacionats s'abordaran a partir de dijous, en unes jornades en les quals participaran el secretari d'Estat de Justícia, Luis López Guerra, i el director general de la Seguretat Social, Javier Aibar, entre altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris