nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Salut repartirà 149.000 vacunes contra la grip per als grups de risc

L'Ib-Salut disposarà de 150 llits específics per a malalties respiratòries

M. QUES./ EFE.Palma.
La Conselleria de Salut distribuirà un total de 149.000 vacunes durant la campanya contra la grip que començarà aquest dijous i que finalitzarà el 30 de novembre.

La campanya és una mesura de prevenció dirigida sobretot a la població de risc, com són les persones majors de 65 anys o les persones amb malalties cròniques cardiopulmonars. El pressupost de Salut és de 536.000 euros.

La titular de la Conselleria, Aina Castillo, destacà que «ens hem fitxat com a objectiu superar els percentatge de cobertura del 2004 entre els grups de risc, que en el cas dels majors de 65 anys superà el 60%». L'any passat hi acudiren 140.000 ciutadans de les Illes.

L'Ib-Salut repartirà 125.000 vacunes a Mallorca, 14.000 a Eivissa i Formentera i 10.000 a Menorca, segons detallà Castillo. Indicà que las previsions de persones que pateixin la grip enguany «són molt semblants a les de l'any passat», per la qual cosa «gairebé no s'ha incrementat el dispositiu».

La responsable autonòmica recordà que, a més de la gent gran, en el grup de de risc s'hi troben els diabètics, els malalts renals i les dones embarassades, com també els qui tenguin previst viatjar a països afectats per la grip aviària, o els quo treballen en granges avícoles. En el pla de contingència per a malalties respiratòries, l'Ib-Salut disposarà de 150 llits específics, i en cas necessari es reforçaran les plantilles dels centres de salut.

Per la seva banda, el director general de Salut Pública, Antoni Pallicer, recordà que la xarxa Sentinella, composta per 33 facultatius entre metges de família i pediàtres, informarà amb regularitat del nombre de casos de grip, i així «la situació estarà controlada i podrem conèixer amb temps real la seva evolució».

S'ha iniciat una campanya informativa de prevenció, amb anuncia a prensa, 254 cartells exteriors i 1.600 cartells informatius als centres mèdics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris