cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Salut i tècnics mantenen la guerra de xifres pel seguiment de la vaga

La Conselleria confirma que no s'han fet 584 radiografies a Son Llàtzer

La Conselleria de Salut i el Sindicat dels tècnics sanitaris de Balears (Sitessib) continuen mantenint la particular «guerra de xifres» pel que fa al seguiment de la vaga, que a tot l'Estat protagonitzen els tècnics per reclamar l'homologació dels seus estudis a nivell universitari.

Fonts de l'Ib-Salut afirmaren que el seguiment de la vaga ahir fou d'un 35% a les Balears i que per centres fou del 30% a Son Llàtzer; 20,5% a Gesma; 30% a l'hospital de Manacor i a Son Dureta, mentre que a l'àrea d'Eivissa i Formentera fou del 23,5%.

Per la seva banda, el portaveu del Sitessib, Antoni Arroyuelo, afirmà que el seguiment de la vaga ahir fou d'un 85% globalment. Pel portaveu sindical, el seguiment de la mobilització a Son Dureta fou del 85%, a Son Llàtzer del 88% i a l'hospital de Manacor del 95%.

Arroyuelo denuncià que des de Salut aporten unes xifres que no es corresponen a la realitat, ja que «per la Conselleria, els tècnics que obligatòriament estan de serveis mínims, que representen al voltant del 45%, no compten».

Per altra part, des de Salut rectificaren les dades oferides pels sindicats pel que fa a les suspensions de proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques, la qual cosa ha motivat la vaga dels tècnics a l'hospital de Son Llàtzer.

La Conselleria afirma que no s'ha suspès cap intervenció ni urgent ni programada i que s'han demorat 548 radiografies, 80 TACS, 60 ressonàncies magnètiques, 50 mamografies, 5 proves vasculars i 25 de telecomandament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris