cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

El PSOE denuncia Delgado per un presumpte delicte ecològic a la platja

Acusa l'Ajuntament d'abocar formigó a l'arena per servir de base a una pista de tennis

69498

Imatge de les grades construïdes a la platja de Santa Ponça.


El portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Calvià, Antoni Manchado, ha denunciat el Consistori que presideix el batle Carlos Delgado davant de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Balears per la presumpta comissió d'un «delicte ecològic» a la platja de Santa Ponça.

Els socialistes acusen l'Ajuntament popular d'haver permès el passat mes de juny la realització d'una competició tennística a la platja de Santa Ponça «sense la corresponent autorització de la direcció de la Demarcació de Costes», necessària, segons Manchado, «per dur a terme qualsevol acte sobre l'arena de la platja».

L'escrit de denúncia que el PSOE presentà a Fiscalia el 13 de juliol apunta que el cap de la Demarcació de Costes autoritzà la realització del torneig Illes Balears sota unes condicions que després el Consistori suposadament no complí, «com demostra el fet que el dia 1 de juliol es registrà a l'Ajuntament l'entrada d'una denúncia feta per un funcionari de la Demarcació de Costes».

Manchado també posa en coneixement de la Fiscalia que «les activitats per preparar l'arena de la platja per instal·lar una pista de tennis» provocaren l'«abocament de formigó a la platja per servir de base a la pista de tennis sobre la qual es desenvolupà la competició». «En la nostra opinió, contrastada amb diversos experts, l'esmentat abocament pot haver contaminat l'arena de la platja de Santa Ponça, molt freqüentada durant aquells dies, així com la resta de dies d'estiu», afegeix el PSOE en la seva denúncia.

Segons l'opinió d'Antoni Manchado, «l'abocament de formigó a la platja pot estar contemplat com a delictiu en el nostre vigent Codi Penal, i que les administracions públiques estan obligades a preservar i cuidar les zones de domini públic, segons indica la Llei de Costes».

Finalment, la denúncia presentada pel grup socialista exigeix «a l'Ajuntament, al batle o membres de l'equip de govern i/o a les empreses contractades, les responsabilitats que en dret siguin procedents». «Activitats com un torneig de tennis pot millorar la imatge de Calvià com a destinació turística, sempre que no danyem la qualitat i la salubritat del nostre més important patrimoni, que són les platges i el paisatge», conclou l'escrit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris