cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Més de 300 aturats aprenen una professió de forma remunerada

Treball duplica el nombre i el pressupost de projectes formatius

S.C. Palma.
Un total de 310 treballadors en situació de desocupació estan aprenent una professió de forma remunerada gràcies a les escoles taller, cases d'ofici i tallers d'ocupació. Són persones joves en situació de desocupació, que aprenen un ofici alhora que cobren un sou.

La Conselleria de Treball i Formació ofereix aquest any 25 projectes, als quals destina més de 5,7 milions d'euros, una xifra que implica més del doble d'oferta i pressuposat respecte al 2003 i prop del triple d'alumnes.

Auxiliar de geriatria, ajuda a domicili, marger, picapedrer, mestre d'aixa, pulimentador d'edificis, ajudant de restauració de monuments, bufador de vidre, jardiner, treballador forestal, restaurador de zones degradades i, per primera vegada, artesà en fibra vegetal, són els oficis que aquest any poden aprendre's en 11 municipis de les Illes. Algunes d'aquestes professions registren una alta demanda laboral i el cent per cent dels alumnes troba feina després de la seva formació. És el cas dels treballadors d'ajuda a domicili i dels margers.

Des de la creació de la primera escola taller de Balears, a Manacor, fa ara vint anys, l'oferta s'ha multiplicat considerablement, sobretot en els últims anys. El 2003 es convocaren 10 projectes -4 escoles taller i 6 tallers d'ocupació-, amb un pressupost de 2.758.784 euros i es formaren 146 persones. Aquell any es va incloure per primer pic l'ofici de patronista de calçat a Inca, però els resultats d'ocupació no foren positius.

El 2004, el Servei d'Ocupació de les Illes Balears, dependent de la Conselleria de Treball i Formació, duplicà l'oferta amb 23 projectes (9 escoles taller, 13 tallers d'ocupació i una casa d'oficis) i hi va destinar 4.326.311 euros. Aquest any s'han format 282 persones i s'ha introduït formació de tres noves professions: dinamitzador esportiu i mediambiental de litoral, i hortocultor i fruticultor ecològic. En el 2005 l'oferta ha passat a ser de 25 projectes per a 310 alumnes, i el pressupost assoleix 5.781.062 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris