nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

Cort limita als usuaris de «Palma pàrquing» el pagament fraccionat

En un any, tan sols s'han venut 375 targetes d'aquest servei de l'SMAP

A partir de l'any que ve, l'Ajuntament de Palma té previst instaurar el pagament de l'estacionament als pàrquings municipals per fraccions de cinc minuts. Tanmateix, la mesura només beneficiarà els 375 titulars de la targeta «Palma pàrquing». La Societat Municipa d'Aparcaments -SMAP- ho justifica per la dificultat d'ajustar les màquines per cobrar l'estacionament, si bé l'autèntic motiu és l'oposició dels concessionaris privats a aquesta mesura.

En aquests moments, els ciutadans que empren els aparcaments municipals gaudeixen de 15 minuts de franc durant la primera hora. Tanmateix, una vegada superat aquest primer quart d'hora, el preu a pagar és d'un euro i quinze cèntims. És a dir, que l'SMAP cobra per avançat l'hora d'aparcament, amb independència que s'hi arribi. El cobrament fraccionat és una demanda gairebé històrica de tots els ciutadans.

Tot i la voluntat de Cort d'anar ajustant les tarifes dels aparcaments municipals al temps real d'estacionament, allò més cert és que aquesta iniciativa s'ha vist sempre frenada pels concessionaris privats que, d'aquesta manera, reduirien els seus ingressos i serien incapaços de rendibilitzar les inversions. L'Ajuntament atorga les concessions per un període màxim de cinquanta anys.

El consell d'administració de l'SMAP encara no té decidit si les fraccions seran de cinc o de deu minuts. Tanmateix, només els usuaris de la targeta «Palma pàrquing» se'n podran beneficiar. Des de l'1 de juny del 2004 es comercialitza aquesta targeta, de la qual n'existeixen tres classes: de 100, 50 i 25 hores d'estacionament a les instal·lacions gestionades per Cort. Els preus són de 95, 49 i 25 euros, de manera respectiva.

En un any, Cort n'ha venut 375 unitats, que sumen un total de 27.475 hores de párquing. Les més esteses són les de 100 hores, amb 206 usuaris. Quant a les de 50, se n'han venudes 106 i de les de 25, 63 unitats. L'SMAP no té previst incrementar les seves tarifes el 2006. Mentrestant, els tècnics de l'empresa pública estudien les diferents alternatives possibles al cobrament fraccionat de l'estacionament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris