cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El batle descarta iniciar les obres de l'Auditòrium en aquest mandat

El Govern, de moment, no pot afrontar una inversió tan grossa

El batle de Manacor, Antoni Pastor, ha descartat que puguin començar en aquesta legislatiura les obres del futur Auditòrium, ja que el Govern de les Illes Balears, de moment, es mostra incapaç d'afrontar-ne la inversió.

Així ho reconegué el primer edil després d'una reunió mantinguda amb el president, Jaume Matas. Aquest li comunicà una sèrie de prioritats en matèria d'inversió, de manera que per ara no és possible el suport de l'Executiu balear per poder iniciar la construcció del recinte esmentat.

El Govern s'havia compromès a aportar-hi tres milions d'euros, que la Conselleria de Turisme havia d'assumir en el marc del pla d'inversions per a la desestacioanlització turística. La quantitat estimada per alçar el futur Auditòrium és de 4,5 milions d'euros, i en principi la Sala n'havia d'aportar un milió i mig.

Sigui com sigui, el batle declarà que aquesta decisió no suposa de cap manera renunciar al projecte, sinó més aviat ajornar-lo amb vista al proper mandat. La situació ha provocat un cert desànim en els cercles culturals de Manacor, que en el seu moment acolliren amb gran satisfacció l'anunci del nou equipament.

Però, en contraprestació d'haver d'aparcar la iniciativa, el primer edil declarà que des de l'Ajuntament estudien la possibilitat de redactar un projecte d'embelliment que inclouria l'accés a la ciutat des de la carretera de Palma.

Aquesta, doncs, seria també una altra mesura per intentar revitalitzar la zona comercial de la carretera, ja que la nova variant provocarà que no s'hi aturin tants de visitants com s'hi aturaven fins ara.

Tot suggereix que el Govern de Jaume Matas veuria amb bons ulls que, com a contrapartida pel tema de l'Auditòrium, la ciutat veiés embellida l'àrea urbana de la carretera que passa pel nucli urbà. Per tant, amb totes aquestes negociacions, la millora prevista podria ser una realitat abans del maig de l'any 2007.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris