cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El cap de la trama del frau fiscal massiu accepta entregar-se quan torni d'Itàlia

Salvador Ll. fou condemnat fa unes setmanes per falsificació massiva de títols nàutics

J.J. / P.M.Palma.
Salvador Ll.B., el principal acusat en la trama del frau fiscal massiu, ha acceptat lliurar-se a la Guàrdia Civil quan torni d'Itàlia, on ha acudit a visitar un fill i a concretar alguns negocis.

Fa unes setmanes, el suposat cap fou condemnat en un macrojudici que tingué lloc a l'Audiència de Palma per la compra de títols nàutics falsos. N'hi havia més de cinquanta acusats, amb Salvador Ll. i Anthony H com a caps. El mallorquí fou condemnat a 14 mesos de presó i a una multa de 3.600 euros. La dona, la filla i el gendre de Salvador també apareixen com a implicats en l'entramat del frau de l'IVA, com també quatre empresaris o comptables més. En total, són vuit les persones imputades per la Guàrdia Civil.

L'EDOA -Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga- començà la investigació per febrer, en col·laboració amb l'Agència Tributària, i fa uns dies es posà en marxa l'operatiu policíac. S'escorcollaren empreses i oficines de manera simultània, perquè no en desaparegués documentació clau, i les detencions s'anaren succeïnt, de manera escalonada. Tanmateix, de moment tots els acusats han quedat en llibertat amb càrrecs, pendents de judici. Per a la investigació, es punxaren converses telefòniques, autoritzades pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma, i es demanaren dades sobre comptabilitat falsa i sobre devolucions de l'IVA.

Els empresaris investigats importaven o exportaven vehicles i, suposadament, es beneficiaven després de devolucions fiscals per pagaments que no havien realitzat. Per contra, els advocats dels detinguts qüestionen la versió de la Guàrdia Civil i asseguren que tota la comptabilitat és correcta. El jutge ha ordenat el secret del sumari i ahir no es produïren nous arrests ni escorcolls. Això no significa que durant els pròxims dies es capturin més implicats.

L'anàlisi de la documentació confiscada és tan complexa, que són diversos els funcionaris que hi fan feina. Respecte de Salvador Ll., quan esclatà l'escàndol era a Itàlia, i en fou informat tot d'una per la seva família. Llavors, es posà en contacte amb el seu advocat i assegurà que no tenia res a amagar. De moment no ha tornat a Palma, però ha pactat el seu lliurament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris