cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

El Govern multa amb 600.000 euros un gran magatzem perquè no té llicència

La sanció imposada a l'establiment de Manacor no té precedents a les Balears

82998

Flaquer, acompanyat del conseller Ramis d'Ayreflor, anunciant la multa al propietari de Zara.

P. BOTA.


El Govern balear aprovà ahir una sanció de 600.000 euros a la principal multinacional espanyola del tèxtil, Inditex, per haver obert un gran establiment a Manacor sense la llicència autonòmica, segons informà el portaveu de l'Executiu, Joan Flaquer.

La multa -per infracció molt greu- és la més elevada que s'ha aplicat mai en aplicació de la Llei balear de Comerç. Aquesta quantitat és el màxim previst al règim sancionador de la normativa. Precisament, l'esmentat règim es va modificar al 2004. Abans les multes per infraccions molt greus tan sols arribaven als 150.000 euros.

Els factors que han incidit en la imposició d'aquesta històrica pena pecunària (100 milions de les antigues pessetes) han estat els següents: la reincidència de l'empresa a l'hora de vulnerar els preceptes de la llei, el volum de benefici que obtenia, la intencionalitat de la seva actuació i els perjudicis que ocasionava a la resta de locals de la zona.

La botiga de roba afectada per la decisió -kiddy's class- de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, estarà tancada fins que aconsegueixi la preceptiva llicència. Fons de la Conselleria de Comerç informaren que la companyia està tramitant el permís.

El procediment sancionador es va dictar el 21 de març del 2005 per part de l'Administració autonòmica, una vegada constatats els fets de la inspecció efectuada a l'establiment el dia 10 del mes indicat. Com a fruit d'aquestes actuacions, i amb independència de l'obertura d'expedient sancionador, es va procedir al tancament cautelar de l'establiment.

Els titulars del gran establiment comercial multat tenen quatre expedients sancionadors més, tots pel mateix motiu. Fins ara les multes més elevades imposades per vulneració de la Llei de comerç no havien superat els 150.000 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris