cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Sampol diu que la «victòria» al debat dóna opcions electorals a l'oposició

Defensa la unitat d'acció de l'esquerra però sense «hipotecar» el PSM

«Hem guanyat el debat i podem guanyar les eleccions». D'aquesta manera, el portaveu parlamentari del PSM, Pere Sampol, analitzà ahir el resultat del debat sobre l'estat de la Comunitat. Pel nacionalista, la «contundent victòria» de l'oposició suposa un «punt d'inflexió», evidencia que l'esquerra ha «superat» els complexos d'una «derrota inesperada» i que és «possible» un nou govern de progrés de cara al 2007.

Segons Sampol, el debat de política general ha servit per demostrar que «el PP no té alternatives i que practica una gestió corrupta». També hauria evidenciat «el canvi radical del PP» respecte a la reforma de l'Estatut d'Autonomia, perquè ha passat de demanar «el mateix que Catalunya» a rebutjar l'Estatut català.

Davant això, el diputat va fer una crida als nacionalistes, progressistes i demòcrates a tornar a confiar en una hipotètica pèrdua de la majoria absoluta del PP. Per fer-ho possible, Sampol defensà la «unitat d'acció» dels progressistes però sense «hipotecar» el «projecte autòcton» del PSM «en mans de partits amb referents exteriors».

«El PSM serà generós a l'hora de proposar unitat d'acció però no comprometrà un projecte polític autòcton que es imprescindible per aquesta terra», advertí el portaveu nacionalista, fent evidents els emperons que posa el seu partit a una coalició preelectoral com la de «Progressistes».

Sampol va aprofitar també per deixar clar que continuarà treballant pel PSM però que la seva «vida institucional» acabarà d'aquí un any i mig, desmentint així a aquells que el col·locaven com a cap de cartell a les properes eleccions autonòmiques.

Finalment, segons el nacionalista, el debat de política general també ha fet patent la «submissió» i l'«entrega» al PP de la presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, a qui recriminà que avali les «agressions» territorials d'aquest partit. El diputat recalcà que UM és l'únic partit nacionalista que dóna suport a un PP que «persegueix» els nacionalistes i apuntà que alguns dels seus militants tenen motius per sentir-se «decebuts».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris