nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Els sindicats qualifiquen d'«escàs» el Pacte Local d'Ocupació

Les centrals exigeixen 'grans acords'que generin llocs de feina

Els sindicats majoritaris de les Illes, CCOO i UGT, qualificaren d'«escàs» l'abast del Pacte Local d'Ocupació de Palma, subscrit ahir pel Govern, Cort i agents socials. Els màxims representants d'ambdues organitzacions, Josep Benedicto i Llorenç Bravo, reclamaren ahir de les institucions implicades «grans acords» que generin llocs de feina.

A la seu de la Conselleria de Treball se signà ahir migdia l'acord marc que regirà fins a l'any 2007. El Pacte Local d'Ocupació de les Illes Balears té una dotació d'11,2 milions d'euros i entre els seus objectius destaquen «assegurar l'accés a la feina, afavorir la formació continuada, eliminar els desequilibris i promoure l'activitat empresarial». Però l'Executiu autonòmic encara ara no ha precisat quina quantitat li pertoca a la capital balear.

A la signatura del Pacte Local d'Ocupació de Palma eren presents el conseller Cristòfol Huguet; el regidor de Treball de l'Ajuntament, Sebastià Sansó; Margalida Cañellas, de la Caeb; i Francesc Horrach, de la Pime, a més de Benedicto i Bravo. Tot i els retrets dels sindicats cap a l'esmentat acord, el representant del Consistori palmesà defensà el pacte perquè és «compromés amb la societat, innovador en els seus principis i ambiciós amb els seus objectius». Quant a la nul·la capacitat de concertació social de l'actual Govern, Huguet admeté haver estat incapaç fins ara d'assolir un gran pacte amb els agents socials.

El Pacte de Local d'Ocupació de Palma és una mena de «declaració de principis» que està format, ara mateix, per mesures concretes, una mena de «contractes programa» que el Consistori palmesà ha de redactar i que articularan el contingut de l'acord.

El regidor d'Economia i Treball, Sebastià Sansó, explicà que la voluntat de Cort és ser capaç d'ocupar 2.300 persones a través de l'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Feina (Imfof) el 2007, quan el passat any ho aconseguiren amb 1.495 demandants de feina. En resum, es tractaria d'incrementar un 40% els resultats obtinguts a través d'aquest organisme. D'aquí poc se signaran més pactes locals d'ocupació amb els ajuntaments d'Eivissa, Maó i Ciutadella, i amb tots els municipis de més de 20.000 habitants de Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris