nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

L'aventura de travessar en verd en 6 segons

El semàfor amb què els viatgers del tren d'Inca es troben a Eusebi Estada no deixa temps per passar

Palma dóna la benvinguda als forans que arriben amb tren amb un semàfor que sols és verd per als vianants vuit segons, dels quals dos es perden contemplant com hi ha conductors que no respecten la prioritat dels caminants i trepitgen els seus drets (amb perill que els trepitgin a ells també).

Aquesta situació es repeteix cada hora punta al carrer d'Eusebi Estada, on està situada l'estació provisional del tren que enllaça Palma amb Marratxí, Inca, Manacor i sa Pobla. Quan el tren arriba ple o amb un gran nombre de passatgers, aquests s'acumulen al primer semàfor que es troben en sentit cap a la plaça d'Espanya, que regula el trànsit rodat que passa per damunt el pont. De fet, no caben tots damunt la vorera i han d'ocupar part de la calçada.

El pitjor moment és quan el semàfor es posa en verd i intenten travessar el carrer. Les devers cent persones que es poden concentrar al semàfor quan arriba un tren difícilment tenen temps per passar a l'altre costat de la via.

De fet, de set persones consultades ahir de bon matí per Diari de Balears, cap ni una estava satisfeta amb el temps que els dóna un semàfor que, d'altra banda, no és apte per a minusvàlids.

Precisament, a María José Farriot li pareix «molt malament» el dispositiu actual «perquè no et deixa temps de travessar». Na Pilar, una companya de na María José, coincideix amb ella i afirma que el semàfor actual «em pareix malalment».

De la mateixa opinió és Maria Lladó: «Això em pareix fatal perquè quan s'ajunta l'anada i la vinguda del tren no podem travessar i tampoc no és possible anar cap al carrer d'Aragó. A més, sols hi ha 80 centímetres de vorera per a tots els passatgers». Pepi Gaitán afegeix que «a la sortida i entrada del tren ens creuam un munt de gent, és horrorós, quasi ens atropellen».

Na Magdalena és una altra viatgera i assenyala que «a les hores que la gent davalla del tren és impossible travessar el carrer amb aquesta freqüència. S'hauria d'aprofitar el semàfor perquè pogués passar tothom, sense causar cap embós. No sé quina és la solució».

Per la seva part, na Margalida creu que «hi ha molt de perill, només hi ha uns segons per travessar el carrer i el verd tot d'una es lleva. Hauríem de posar un semàfor que duràs bastant de temps». Finalment, Lola conclou que «em pareix horrible, perquè a més els cotxes van molt accelerats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris