lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

La Sala reconeixerà tots els petrers que han estat víctimes de la guerra

El PSM s'oposà a dedicar un carrer a Antoni Bauçà, un dels «Últims de Filipines»

L'equip de govern del PSM de Petra iniciarà un expedient per tal de reconèixer de manera institucional tots els petrers que han participat de guerres o que han estat víctimes d'elles, en una sessió plenària que fou presidida per la tinent de batle, Catalina Mas, davant l'absència del batle, Joan Font.

Aquest anunci es realitzà després que els nacionalistes s'oposessin a la moció del PP, que rebé el suport d'UM, per tal de dedicar un carrer i la Creu del Beat Juníper Serra al petrer Antoni Bauçà, un dels supervivents de la batalla de Baler, Filipines, anomenats també com els «Últims de Filipines».

El regidor Tomeu Gual (PSM) argumentà que «no podem concretar en una sola persona el sofriment o el valor de participar a una guerra ja que per humil que fos molts d'altres petrers foren obligats a anar a altres guerres deixant la seva casa i la feina per anar a defensar una bandera que no era la seva i els interessos d'uns poderosos».

Així, Gual manifestà «un reconeixement a tots i cada un dels petrers que han patit la guerra o la repressió ja que tots, absolutament tots, han sofrit per igual». L'oposició, però, no hi vengué a bé i l'equip de govern en solitari emprendrà l'inici de l'expedient que reconeixerà totes les víctimes.

Per altra banda, la Sala aprovà, per unanimitat, presentar per un valor de 753.000 euros, un projecte d'asfaltatge de camins de fora vila dins tres itineraris de 21,5 quilòmetres.

L'equip de govern confia que la Conselleria d'Agricultura aporti un 70 per cent del total del projecte que es presentà. També, el Consistori decidí amb els vots de tots els partits amb representació adherir-se a la campanya «Consum a ca teva» de la Conselleria de Salut i Consum, que preveu la dedicació d'un funcionari a recollir les queixes en matèria de consum al mateix Ajuntament, evitant així que els petrers s'hagin de desplaçar fins a Palma.

Per altra banda, i a pregunta del PP, Tomeu Gual informà que el futur polígon industrial d'Es Cos de la localitat es troba en aquests moments en fase de parcel·lació de solars amb els propietaris de les finques afectades. El regidor apuntà que en unes setmanes ja es podrà començar a redactar el projecte de parcel·lació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris