nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

L'Ajuntament apuja la taxa del fems entre dures crítiques de l'oposició

UM retreu al batle que l'increment en bars pot arribar a un 50%


Enmig d'un tens debat, l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Llorenç aprovà ahir en ple les noves ordenances fiscals de 2006. La més polèmica va ser la taxa de recollida de fems, que va rebre dures crítiques dels grups municipals a l'oposició.

El batle, Mateu Puigrós, defensà que el criteri seguit en aquest cas responia a mantenir la pujada mínima en habitatges i incrementar el preu als generadors de més residus. «El que hem fet ha estat apujar un 3,2% la taxa als habitatges i quant a locals comercials, hem aplicat les tarifes d'acord als metres de què disposen. Com més generen més es paga. La pujada global és d'un 7,5%. S'inclou la taxa d'incineració».

Puigròs va voler assenyalar que en el cas dels habitatges només hauran de pagar sis euros més que l'any passat. Els grups en l'oposició (PP i UM) votaren en contra de les ordenances i criticaren durament «la inoperància» de l'equip de govern.

Pascual Soler (UM) va retreure al batle el fet que amb aquesta nova taxa «alguns bars hauran de pagar un 50% més que l'any passat. De pagar 679 euros es passarà a 957 euros. És vergonyós i patètic. En altres casos l'augment se xifra en un 33%. El batle, en una reunió amb restauradors, els va dir que si es posaven contenidors de reciclatge en els seus establiments tendrien avantatges a l'hora de pagar. Supòs que estaran molt satisfets amb aquesta pujada».

Per la seva banda, la portaveu del PP, Manuela Meseguer, va defensar que «els imposts pugen el 3,2% però a Balears la inflació està en el 3%. De tal manera que a Sant Llorenç els imposts hauran pujat més que a la resta de Balears. Amb els doblers no es pot jugar». També va fer referència a una sèrie «d'errades que figuren en els documents tècnics de les ordenances aprovades».

D altra banda, en el ple també es va produir debat en el punt de l'ordre del dia on es debatien modificacions de crèdit referents a despeses realitzades en les festes populars.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris