nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El principal acusat de la trama de frau fiscal a Mallorca està localitzat a Itàlia

Es tracta d'un empresari de l'Illa que serà interrogat per la Guàrdia Civil quan torni

91644

El jutjat d'instrucció número 1 de Palma ha autoritzat escorcolls a empreses de rent a car de Palma, Llucmajor, Calvià i Alcúdia.

A.S.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil està esperant que un empresari mallorquí torni d'Itàlia per tal d'interrogar-lo com a presumpte responsable de la trama de frau fiscal que s'està investigant aquests dies.

El clan familiar imputat en la investigació nega que hagi defraudat milions d'euros amb l'IVA.

El principal acusat de la trama de frau fiscal a Mallorca està «perfectament localitzat» en un país europeu, en concret a Itàlia, i quan torni a l'illa de Mallorca en els pròxims dies, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil durà a terme el seu interrogatori.

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Palma ha ordenat el secret de sumari sobre aquest cas, ja que les investigacions no estan tancades i continuen el seu curs. El presumpte frau massiu, revelat per aquest diari en la seva edició del passat dijous, es va descobrir el passat mes de febrer i des de llavors l'Agència Tributària i l'EDOA (Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga) col·laboren de manera molt estreta en les indagacions, que han estat molt complicades.

Segons informacions facilitades per la Benemèrita, hi ha més de trenta empreses implicades en aquest cas i el frau podria arribar a superar els 40 milions d'euros. Una família controlava, sempre segons la versió oferida per la Policia, aquesta defraudació massiva. La mare, una filla i el marit d'aquesta van ser arrestats i van quedar en llibertat amb càrrecs. Ara falta per demanar la versió del cap de família, que ha estat posat al corrent dels escorcolls als seus negocis i de les detencions dutes a terme.

La família imputada està representada pel lletrat José Zaforteza. En la seva declaració, els acusats ofereixen una versió diametralment diferent a la tesi policíaca, i sostenen que no hi va haver cap frau massiu amb l'IVA, i, ni de bon tros, blanqueig de diners. El que sí ha quedat clar a la investigació és que no existeix relació amb operacions procedents del narcotràfic.

El clan familiar comprava a empreses de rent a car espanyoles vehicles de marques diferents i després els revenien a diversos països d'Europa, a particulars o també a empreses. Després reclamaven a Hisenda l'IVA, que segons ells havien pagat, i de fet l'Agència Tributària els va tornar elevades quantitats per aquestes transaccions. Tanmateix, el passat mes de febrer es van detectar diverses anomalies en la comptabilitat i es va posar en funcionament l'operació que està culminat ara.

Tota la comptabilitat intervinguda en les oficines i empreses escorcollades és molt voluminosa i els especialistes trigaran setmanes a analitzar-la tota. Totes les persones que, fins a la data, han estat implicades en la trama, han quedat en llibertat, a l'espera que es realitzin els judicis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris