nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

La direcció del PSOE expulsa un destacat membre del 'clan Bellón'

Ferreira intentà afiliar de manera irregular un grup d'immigrants


La direcció federal del PSOE ha decidit expulsar Leonardo Ferreira, un dels militants més «destacats» del «clan» liderat pel senador Joaquín Bellón.

El PSIB va obrir expedient a Ferreira per haver intentat afiliar de manera massiva a un grup d'immigrants. El «personatge» en qüestió inicià la seva maniobra poc abans de les eleccions internes de l'agrupació palmesana de Llevant. L'objectiu no era altre que inscriure «a corre-cuita» una vintena de ciutadans estrangers perquè poguessin votar i, d'aquesta manera, inclinar la balança a favor del candidat Joaquín Chinchilla -crític amb la direcció del PSOE de Mallorca.

Ferreira, segons va reconèixer a diferents reunions, gaudia de la «protecció» de l'esmentat Bellón i del misser José María Lafuente, «adalids» de la línia més «espanyolista» del partit.

El problema és que Ferreira presentà les sol·licituds d'afiliació farcides de dades incompletes i contradictòries i de signatures falsificades. La direcció federal del PSOE va rebre l'expedient del PSIB i ara ha decidit l'expulsió del «promotor» de les afiliacions.

El darrer episodi protagonitzat per Ferreira s'esdevingué dimecres passat. Després d'una crida selectiva a la premsa local, l'expulsat es presentà a la seu del partit a Palma amb 91 suposades «baixes» d'altres tants militants. El PSIB comprovà les dades i advertí que 67 dels noms aportats per Ferreira mai no havien estat inscrits al cens d'aquesta formació política. A més, amb unes cridades telefòniques pogueren constatar que alguns dels militants que, teòricament, volien deixar el partit no sabien res d'aquesta qüestió. Per aquest motiu, els socialistes de Mallorca denunciaran Ferreira, a qui acusen de falsedat documental.

L'organització presidida per Francesc Antich assegura que rere tot aquest assumpte s'amaga una campanya orquestrada per un mitjà de comunicació, i que tot respon a un intent de «desestabilitzar el partit».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris