cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Govern, UIB i Kovacs investigaran les dolències d'esquena a les escoles

Un total de 18.000 alumnes es beneficiaran d'aquesta iniciativa

El Govern balear, la UIB i la Fundació Kovacs han impulsat una línia d'investigació sobre el dolor d'esquena entre els escolars, que s'iniciarà avui en 244 col·legis de Mallorca (18.000 alumnes), amb l'objectiu d'estudiar l'impacte d'aquestes malalties, els factors que augmenta el risc de patir-les i els mètodes que resulten més eficaços a l'hora de prevenir-les i tractar-les.

La plataforma d'investigació es creà ahir amb la firma d'un conveni de col·laboració que completarà els resultats d'un estudi desenvolupat per la Fundació Kovacs l'any 2002, en què es reflectia que a aquestes edats l'impacte de les malalties d'esquena ja és similar al dels adults. Així, el 69,3 per cent de les nines i el 50,9 per cent dels nins d'entre 13 i 15 anys ja han patit malalties d'esquena que han estat prou greus com per interferir en la vida diària del 21 per cent d'ells i de 30,7 per cent d'elles.

Aquest primer estudi, que durarà fins a finals de desembre, se centrarà en els escolars d'entre 10 i 13 anys de Mallorca, a fi de determinar l'edat en la qual la freqüència d'aquestes malalties comença a augmentar i els factors que s'associen a un major risc de patir-les. En aquest sentit, es desprèn de l'estudi realitzat en el 2002 que patir malalties de l'esquena en la joventut du conseqüències perjudicials quan s'és adult.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris