nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Les institucions creen 5 grups de treball per lluitar contra els accidents de trànsit

Els governs central i autonòmic, els consells i els municipis coordinaran mesures

La Junta de Seguretat Vial, de la qual formen part els governs central i autonòmic, els consells insulars i els ajuntaments de Balears, aprovà ahir la creació de cinc grups de treball que coordinaran mesures per lluitar contra els accidents de trànsit.

Concretament, un primer grup de feina proposarà accions en educació i prevenció. Un segon grup treballarà l'aspecte en seguretat vial, localitzant els punts més perillosos dels carrers, carreteres i autopistes de Balears. En tercer lloc, un altre s'encarregarà de l'assistència i atenció a les víctimes, fent un seguiment de l'evolució dels supervivents al llarg de la seva vida. Un quart grup s'encarregarà de coordinar el control sobre activitats que ocupen les vies de circulació, com els rallies, competicions ciclistes, etcètera.

Finalment, un cinquè grup s'encarregarà d'estudiar mesures per millorar la disciplina viària i de millorar la seguretat passiva i activa dels conductors. A més, aquests grups de feina comptaran amb el suport d'altres que analitzaran per illes i per comarques les necessitats dels conductors de les Balears.

Aquest acord va ser anunciat ahir pel delegat del Govern central, Ramon Socias, i la directora provincial de Trànsit, Maria Teresa Suau. El representant de l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero a Balears va explicar que en la reunió s'ha conclòs que «és indispensable que en aquests àmbits estratègics col·laborem tots». De fet, tot i que la mortalitat a les vies de circulació s'està reduint enguany respecte a l'any passat, Socias va assenyalar que «hi ha hagut més accidents».

En aquest sentit, el delegat del Govern va indicar que «la joventut i el vespre són els màxims factors de risc» i que la mort al volant «és la principal causa de defunció entre els jove de 15 a 30 anys». Socias també es va fer ressó d'un informe elaborat per a la Unió Europea que conclou que els joves de les Balears respecten poc els passos per a vianants, fan servir el mòbil mentre condueixen i abusen de la velocitat i de l'alcohol. Això, unit a l'alta motorització (a Balears hi ha gairebé un vehicle per habitant), i a la relaxació al volant, són, segons Socias, les principals causes d'accidents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris