nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

L'Ajuntament ascendeix els policies locals en el nivell de funcionariat

ALM-UM ho considera insuficient i demana una pujada de sous

L'Ajuntament de Manacor ha adaptat la categoria dels policies locals de la localitat a la normativa autonòmica, amb la qual cosa els agents ascendeixen de nivell en la categoria de funcionariat. D'aquesta manera i segons el regidor Rafel Nadal (PP), «es consolida el seu sou», ja que els plusos que cobraven en concepte de destinació i festius passen a cobrar-los com a complements específics.

Així mateix, els tècnics municipals estudien la viabilitat econòmica per apujar els sous als agents a partir d'una petició que enregistraren el passat mes d'agost els policies en què exigeixen un augment de 124 euros mensuals per als 55 agents dels poc més de 80 amb què compta el cos. En el passat ple en què s'aprovà la pujada de nivell dels agents, la regidora d'ALM-UM, Catalina Julve, va recollir la sol·licitud dels policies. Julve advertí que la quantitat que demana cada agent (1.488 euros més a l'any) «no és una quantitat excessiva sinó justa». «Aquesta legislatura resten dos pressuposts per confeccionar i si l'equip de govern ho planifica no serà una pujada gaire dolorosa per l'Ajuntament», comentà Julve, qui denuncià que el sou dels agents estan congelats des de 1998 i «han perdut un 10 per cent del seu poder adquisitiu». «Se n'han anat 22 policies perquè el sous són baixos», advertí.

Per justificar la seva petició, Julve recordà en el ple que «la Policia Local és la figura més valorada pels ciutadans amb molta diferència respecte de la resta de cossos policíacs».

En aquest sentit, Rafel Nadal contestà que «vostès (en referència al mandat d'ALM-UM la passada legislatura) varen tenir la oportunitat de pujar els sous i no ho feren. Ara els tècnics estan fent números per veure com queda la nòmina dels policies i d'aquí poc els tendrem».

D'altra banda i arran d'una pregunta del PSM, el batle Antoni Pastor digué que la Sala intenta arribar a un acord amb uns propietaris de terrenys per retirar unes torres de GESA que han quedat prop de la carretera amb la construcció de la rotonda de Felanitx.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris