cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Gran operació de la Guàrdia Civil a Mallorca contra el blanqueig de doblers

Ahir foren detinguts dos empresaris de l'Illa i s'intervingué nombrosa documentació

97716

Els experts creuen que el frau investigat pot superar els quaranta milions d'euros.

L'EDOA (Equip contra la Delinqüència Organitzada i Antidroga) de la Guàrdia Civil de Palma va iniciar ahir una gran operació arreu de tota l'Illa contra el blanqueig de doblers a gran escala. El resultat és la detenció de dos empresaris i s'estima que el frau investigat pot superar els 40 milions d'euros.

El titular del jutjat d'instrucció número 7, que es trobava en funcions de guàrdia, va autoritzar ahir escorcolls de manera simultània en empreses i domicilis de l'illa, que va dur a terme la Guàrdia Civil des de primera hora del matí.

Els agents de l'EDOA es van mobilitzar en diferents punts i van començar les operacions en diverses empreses dedicades al rent a car i altres negocis, suposadament 'tapadores' per al blanqueig de doblers. El frau, que pot ascendir a 40 milions d'euros, està relacionat també amb l'impagament de l'Iva en moltes factures.

Al tancament d'aquesta edició havien estat arrestats dos empresaris illencs, les identitats dels quals no han transcendit, però estava previst que es duguessin a terme noves actuacions i, per tant, s'esperaven més detencions. Les fonts judicials consultades van indicar que els investigadors duien un temps seguint aquest cas i van afegir que estan intentat provar que part dels doblers blanquejats procedia d'operacions de narcotràfic.

Als escorcolls simultanis es va precintar una quantitat molt important de documentació i comptabilitat, en format informàtic i també en suport clàssic, és a dir, en forma de carpetes, portafolis i material d'oficina. Ara tota aquesta comptabilitat haurà de ser analitzada pels experts de la Comandància de Palma, amb la finalitat de detectar anomalies o operacions fraudulentes. L'estudi de tot aquell material, que pot ser clau en l'esdevenir de les investigacions, pot durar diverses setmanes.

El jutjat d'instrucció número 7 va ser informat de manera puntual del resultat de les indagacions i avui al matí estava previst que els funcionaris de l'EDOA continuïn amb els seus moviments. Des de la Benemèrita l'hermetisme sobre el cas va ser ahir absolut, ja que l'operació estava en marxa i les dades no eren definitives.

Els dos detinguts seran posats a disposició judicial gairebé amb tota seguretat demà, encara que no es descarta que s'exhaureixi el termini màxim de 72 hores previst per la Llei. Per carregar tot el material els agents hagueren d'utilitzar dues furgonetes, la qual cosa dóna una idea del volum de la documentació intervinguda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris