cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Armengol veu un Govern allunyat de la realitat i sense propostes de futur

Critica que Matas dibuixi un país 'idíl·lic' i a la vegada vulgui un canvi de model turístic

La portaveu del grup socialista, Francina Armengol, acusà ahir Jaume Matas, just després del discurs del president, d'estar allunyat de la realitat balear i de no fer cap proposta de futur en la intervenció que obria el debat sobre l'estat de la comunitat. La cap de l'oposició considerà «contradictori» el discurs de Matas perquè començà dibuixant un «país idíl·lic» on «tot funciona» per després «oferir un pacte per reconvertir el motor de l'economia balear, el turisme». Avui intervendran els grups de l'oposició.

Segons la socialista, el cap de l'Executiu pinta aquest «país idíl·lic» perquè «no coneix els problemes de les famílies per arribar a final de mes» ni tampoc «la precarietat laboral» que es registra a l'arxipièlag. «Matas es passeja poc pels carrers de les Illes Balears i parla poc amb la gent», assegurà.

Si tot anàs «tan bé», recalcà Armengol, no caldria «reconvertir» el motor de l'economia. La diputada criticà, a més, que el president no plantejàs «ni una sola alternativa de futur» sobre el turisme, la qual cosa demostraria que «no té ni idea de cap on vol que vagi el futur de les Illes Balears».

La portaveu també considerà buida de contingut l'oferta del president per assolir un gran pacte per l'Estatut. «El que ha dit i no res és absolutament el mateix», afirmà la parlamentària, qui recordà que «fa un any que estem intentant arribar a aquest consens polític» i «és obvi» que per aprovar la reforma estatutària es necessita un acord de les diferents forces polítiques, que s'ha d'aconseguir des del diàleg i que s'ha de dissenyar en el marc de la Constitució.

Segons Armengol, el pacte institucional proposat demostra que «el president del Govern i el Partit Popular no tenen un model de reforma de l'Estatut». El que s'ha oferit, insistí, és «absolutament zero» i evidencia que Matas «està allunyat» de la realitat i «no sap assumir els reptes de futur».

La portaveu del PSIB troba «preocupant» que el cap de Govern continuï defensant públicament que «allò que és comú no és de ningú», perquè evidencia un menyspreu per «allò públic» i «es mostra incapaç de projectar polítiques socials».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris