nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Pere A. Serra, Nájera i Fluxà reben avui les medalles al Mèrit Turístic

Els guardons seran entregats pel rei al Palau de Congressos de Madrid

El rei Joan Carles entregarà avui les medalles al Mèrit Turístic al president del Grup Serra, Pere A. Serra; al fundador de la marca de productes de pell Lotusse i impulsor de Viajes Iberia, Llorenç Fluxà Figuerola; i a l'exbatlessa de Calvià, Margarita Nájera.

L'acte tindrà lloc al Palau de Congressos de Madrid, coincidint amb la celebració del Centenari de la primera Administració Turística a l'Estat espanyol, la Comissió Nacional del Turisme. El Consell de Ministres aprovà divendres la concessió de les medalles i les plaques al Mèrit Turístic a aquelles persones que han prestat serveis extraordinaris al sector, i a institucions i empreses que han destacat pel foment d'aquesta activitat econòmica.

En la justificació dels guardons, que incideixen a distingir els pioners del desenvolupament del turisme espanyol, el Govern manifesta que aquesta activitat «s'ha convertit en la principal font de prosperitat social i econòmica del país en els darrers 50 anys».

Pere Serra Bauzà ha estat distingit amb la Medalla al Mèrit en l'àmbit del coneixement turístic, per ser un referent del periodisme i de la informació turística a les Balears. Llorenç Fluxà rep la Medalla al Mèrit a títol pòstum en el sector d'altres serveis turístics per ser el fundador de Viajes Iberia i pel seu esperit emprenedor i innovador en el sector de les agències de viatge.

Margarita Nájera és guardonada amb la Medalla al Mèrit en el sector públic per la seva tasca de foment d'aquesta activitat econòmica al capdavant del municipi de Calvià.

A més, l'Executiu atorga la Medalla al Mèrit en el sector de l'allotjament a Joan Gaspart Bonet, per la seva dedicació al grup Hoteles Husa i per ser el primer espanyol en presidir una organització internacional d'hoteleria; a Asunción Bravo García en el capítol de sector de l'hoteleria; a Alun Cathcart, en l'àmbit internacional, pel desenvolupament del grup Avis a Espanya; i a Isidoro Àlvarez pels extraordinaris serveis prestats al turisme i la seva dedicació a El Corte Inglés.

D'altra banda, el Govern espanyol concedeix les plaques al Mèrit Turístic al Museu Guggenheim de Bilbao, per contribuir al procés de regeneració de l'estructura turística del País Basc i convertir l'àrea metropolitana de la ciutat en un nucli de referència nacional i internacional; a l'Escola d'Hoteleria Andalusa La Cónsula per haver aconseguit modernitzar i atorgar major competitivitat al sector turístic gastronòmic de la Costa del Sol; i a l'empresa Vichy Catalán, en reconeixement per l'impuls al desenvolupament de la gastronomia com també al segment turístic de balnearis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris