nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El Servei de Recerca i Salvament de l'Exèrcit celebra 50 anys en presència del príncep

L'Esquadró 801 actua en accidents aeris, en naufragis i en rescats


El Servei de Recerca i Salvament -SAR- de l'Exèrcit de l'Aire celebrà ahir a Son Sant Joan, en presència del príncep Felip de Borbó, el seus 50 anys d'existència. El príncep fou rebut pel delegat del Govern central, Ramon Socias; la batlessa de Palma, Catalina Cirer; el conseller d'Interior, José María Rodríguez; el cap de l'Estat Major de l'Aire, el general García de la Vega; el cap de la base aèria, el coronel Martínez Martínez; i el cap de l'Esquadró 801 de la SAR, el tinent coronel Delgado Cobos.

Després de passar revista a les forces i al personal destacat a la base, Felip de Borbó acudí a una conferència sobre la història del SAR. Durant l'exposició, l'hereu de la Corona s'assabentà que el primer esquadró de salvament i recerca es creà a Pollença el 1954, un any abans que nasqués el SAR -format també per un esquadró a Madrid i per un altre a les Canàries. A més, conegué les missions assignades que, segons recordà l'alferes Vidal, encarregat de les relacions públiques de la base, «són d'una banda cercar si hi ha cap aparell aeri sinistrat, per anar a rescatar-lo i, d'altra banda, assistir els equips d'altres institucions, com Salvament Marítim, quan ens requereixen».

Segons Vidal, el temps de rescat pot variar entre mitja hora i dues hores, segons el moment del dia i les condicions meteorològiques, i que en altres zones aquestes unitats s'encarreguen també d'auxiliar les pasteres.

Després de la conferència, el príncep inaugurà un monòlit realitzat amb el primer helicòpter del qual disposà el SAR a les Balears, un Bell 205, i presencià una exposició dels aparells actuals -que són de tipus Puma i Aviocar- i una simulació d'un rescat. Per acabar, Felip de Borbó acudí a l'hangar de la base i, després, firmà al llibre d'honor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris