nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

El pacte rebutja soterrar el tren a la cruïlla amb la ronda de Felanitx

El PSM recorda que el Parlament vol que es faci així a Inca i a Manacor

L'equip de govern (PP-AIPC) de Manacor rebutjà dilluns una moció del PSM per demanar que se soterri el pas del tren a la intersecció amb la ronda de Felanitx. El juliol passat, el pacte aprovà una modificació de normes per executar un projecte que preveu el pas subterrani de vehicles sense modificar el pas a nivell actual. Aquest projecte suposa una despesa de tres milions d'euros.

Tanmateix, en la seva moció el PSM recordà que el 21 de setembre passat el Parlament de les Illes aprovà instar el Govern central i el balear a finançar el soterrament de les vies en el tram que passa per Inca i per Manacor. En conseqüència, el PSM manifestà que, d'acord amb el pla previst, s'hauria de soterrar la línia i fer que els cotxes vagin per un pas a nivell, a fi de «no tudar doblers públics, ja que l'any 2012 el Pla de transports ha d'estar executat i el tren haurà d'anar per davall», explicà la portaveu, Margalida Capó.

ALM-UM i el PSOE, també de l'oposició, es sumaren a la petició. «Hi donam suport perquè no es registri un segon cas com el del parc de les Estacions a Palma», assenyalà Miquel Àngel Grimalt, regidor d'ALM-UM. També recordà que s'hi realitzà una gran inversió i ara «tot està damunt d'avall perquè s'han d'enterrar les vies». Des del PSOE, Júlia Román afegí que «encara som a temps d'evitar el malbaratament de doblers públics».

El portaveu del pacte, Jaume Darder (PP), justificà el rebuig de la iniciativa del PSM perquè «necessitam una solució immediata i aquesta actuació ja està aprovada pel Govern com una obra de seguretat ferroviària supramunicipal. Hi adaptàrem les normes i firmàrem un conveni que s'ha de respectar». Darder retragué als nacionalistes que la seva moció no consideràs els diversos inconvenients tècnics i també burocràtics que derivarien de la modificació del projecte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris