nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

L'Ajuntament rep en herència el casal noucentista de Can Cera

La deixa està condicionada que es convertexi en casa museu

El batle, Carles Simarro, va anunciar ahir que el conegut casal de Can Cera, situat a la carretera del Desviament i que és un dels edificis del segle XIX més notables de la ciutat, ha estat legat en herència a l'Ajuntament de Sóller. La deixa es condiciona que el casal sigui destinat a casa museu sense modificacions i que estigui obert al públic.

El benefactor d'aquesta important donació al patrimoni municipal ha estat Llorenç Rotger i Coll, que va morir el passat 5 de juliol. Sembla que aquesta persona també ha legat altres propietats, entre d'elles una casa a Ciutat que ha estat donada a l'Ajuntament de Palma. El batle expressà la seva «sorpresa i satisfacció» per aquesta disposició testamentària que s'ha conegut aquests dies.

El casal de Can Cera va ser construït a finals del segle XIX a instàncies del prohom i polític Joaquim Aguiló i Valentí, un personatge que a principis del segle XX va ser notícia freqüent a les planes del setmanari Sóller per la seva vessant de mecenes. Entre d'altres donacions, pagà la rosassa de l'església parroquial de Sant Bartomeu, obra de Joan Rubió, que aleshores costà 5.000 pessetes. Al casal de Can Cera s'hi havia d'allotjar el rei Alfons XIII durant la seva visita a Sóller que finalment no realitzà. Una cadira daurada destinada al monarca va ser encomanada pel propietari del casal per aquesta ocasió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris